Conferinţa Naţională UZP: Dinu Doru Glăvan - preşedintele ziariştilor profesionişti
Foto: Foto: Dan Sulugiuc

Conferinţa Naţională UZP: Dinu Doru Glăvan - preşedintele ziariştilor profesionişti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Participanţii la Conferinţa Naţională a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, desfăşurată” la Academia „Sâmbăta de Sus” de la Mănăstirea „Brâncoveanu", şi-au ales noua conducere.  Preşedinte UZP a fost desemnat arhicunoscutul ziarist Doru Dinu Glăvan, voce distinctă la Radio România „Actualităţi”. Bogdan Gamaleţ (Bucureşti) a fost ales preşedinte executiv, iar Adi Cristi (Rosentzveig), directorul publicaţiei „24 ore” Iaşi, a rămas prim-vicepreşedintele UZP.
Profesorul Mihai Miron, preşedintele UZP în ultimele două mandate, rămâne preşedinte onorific al uniunii şi membru al Juriului de Onoare. Ziaristul Radu Macovei este de asemenea în acest organism.

Între membrii Comitetului Director, structură care trasează direcţiile de acţiune ale acestei uniuni de creaţie şi de utilitate publică, se numără reprezentanţii filialelor locale UZP, filiale organizate pe structura celor nouă regiuni.

Filiala UZP Galaţi are doi ziarişti în componenţa organismelor naţionale UZP, între aceştia ziarista Mariana Iliescu, cea care a slujit cuvântul scris la cotidianul „Viaţa liberă” vreme de peste patru decenii.

Participanţii la Congresul Naţional UZP, iunie 2012,  au stabilit ca, în acest mandat, să organizeze întâlniri cu reprezentanţii Statului de Drept, cu alte ONG-uri pentru a lămuri cine este ziaristul în ansamblul profesiilor liberale din România.

Întâlnirea de la Sâmbără de Sus s-a bucurat şi de binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, gazdă primitoare care a dat oaspeţilor sfaturi de preţ în speranţa că ziaristul român va deveni un om al echilibrului, al dialogului şi comuniunii şi nu al discordiei.

Citit 6373 ori Ultima modificare Luni, 02 Iulie 2012 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.