Astăzi, se sărbătoreşte Schimbarea la Faţă a Mântuitorului

Astăzi, se sărbătoreşte Schimbarea la Faţă a Mântuitorului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Schimbarea la Faţă se prăznuieşte în 6 august în bisericile de Răsărit şi Apus. Scripturile ne relatează că după şase zile de la începutul propovăduirii, Iisus a luat cu Sine pe Petru, Iacov şi pe Ioan şi i-a dus într-un munte înalt, Tabor. „Şi s-a schimbat la faţă înaintea lor şi a strălucit faţa Lui ca soarele, iar veşmintele Lui s-au făcut albe ca lumina. Şi iată, Moise şi Ilie s-au arătat... Vorbind cu El, Petru i-a zis «Doamne, bine este să fim noi aici, dacă voieşti voi face aici trei colibe: «Ţie una, şi lui Moise una, şi lui Ilie una». Vorbind ei, un Nor luminos i-a umbrit şi glas din Nor s-a auzit: «Acesta este Fiul Meu cel iubit, în care am binevoit!...”

La facerea lumii, Dumnezeu l-a făcut pe om, pe Adam, apoi pe Eva; dar, prin păcat, primii oameni au pierdut harul divin. Schimbarea la Faţă, la fel ca şi Botezul Domnului, este ziua în care Dumnezeu ne arată că nu suntem doar trup, ci suntem şi duh.

Sfinţii Părinţi ne revelează că Lumina care învăluia faţa Mântuitorului la Schimbarea la Faţă este lumina necreată a Duhului Sfânt, care a venit la oameni şi a împresurat întreaga creaţie prin Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care S-a făcut Om ca pe noi să ne îndumnezeiască.

Citit 5580 ori Ultima modificare Duminică, 05 August 2012 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.