O chinezoaică a cucerit Liceul de Artă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri, Liceul de Artă „Dimitrie  Cuclin” din Galaţi a avut un oaspete din îndepărtatul Orient, din China. Răspunde la numele de Zhang Yiyang, este masterand în design de produs, studii pe care le realizează în Germania, după ce a absolvit Facultatea de Arte din Bucureşti.

Zhang Yiyang a ales Galaţiul, pentru că a auzit că aici este una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ liceal de profil din România.  Ieri, însă, domnişoara Yiyang le-a vorbit elevilor şi dascălilor amintitei instituţii, într-o română aproape perfectă, despre cele două tehnici de pictură - „xie yi” şi „gong bi” - pe care  le practică artistul chinez, respectiv, stilul tradiţional, plat, şi cel modern, care vizează stilul modern cu perspectivă, cu o anumită profunzime a imaginii.

A prezentat şi un vechi meşteşug chinezesc ce-i frapează nu numai pe europeni, ci chiar şi pe chinezi şi care vizează decupatul hârtiei -  artă tradiţională pe care nu o mai stăpânesc, spune Yiyang, decât ţăranii din China. Invitata a prezentat şi câteva din elementele de arhitectură modernă - europeană sau americană - asupra cărora chinezii şi-au pus  din plin amprenta şi care se văd în marile oraşe.

Citit 818 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.