VIDEO / La Casa de Cultură a Studenţilor, legenda pianistului de pe Ocean

VIDEO / La Casa de Cultură a Studenţilor, legenda pianistului de pe Ocean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Novecento” este one-man-show-ul ce se va juca pe 15 şi 16 martie la Casa de Cultură a Studenţilor, avându-l ca interpret pe tânărul actor din Capitală Mihai Costache. Regia îi aparţine unui gălăţean de-al nostru, Daniel Lungu, nume despre care mulţi dintre noi am mai auzit deja şi vom mai auzi. Biletul costă 20 de lei la preţ întreg şi 10 lei pentru elevi şi studenţi.

„Novecento” este o poveste simplă şi dureroasă, dar spusă cu umor, despre viaţa unui pianist de jazz, care s-a născut pe vaporul unde a învăţat să cânte, dar a refuzat să coboare vreodată pe pământ, deşi geniul său muzical i-ar fi adus bani şi celebritate în lumea largă. Pentru 1900, aşa cum îl cheamă pe personaj, lumea înseamnă cele 88 de clape ale pianului şi bucuria de a-i face fericiţi pe alţii prin muzică: „Lumea e un vapor prea mare pentru mine!".

Frumosul şi emoţionantul dialog scris de Alessandro Baricco a fost valorificat de regizorul Giuseppe Tornatore într-un film memorabil - „Legenda pianistului de pe ocean”, cu Tim Roth în rolul principal.

Citit 861 ori Ultima modificare Vineri, 08 Martie 2013 15:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.