Proiect educaţional cu tinerii: "Revista şcolară - fereastră către celălalt"

Proiect educaţional cu tinerii: "Revista şcolară - fereastră către celălalt"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

”Revista şcolară, o fereastră către cunoaşterea celuilalt” este tema unui proiect educaţional care va fi derulat de mai multe instituţii preocupate de frumuseţea cuvântului: Biblioteca „V.A. Urechia”, Colegiul Naţional „C. Negri” Galaţi, Filiala Galaţi a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România şi ziarul "Viaţa liberă" Galaţi.

Scopul proiectului este acela de a trezi dragoste şi respect în rândul tinerilor gazetari de la revistele şcolare, pentru cuvântul din Cuvânt - instrument de comunicare şi comuniune între oameni - "cuvinte gânditoare".  Proiectul se va derula în cadrul unui Atelier de creaţie literară care va funcţiona între lunile martie şi iunie şi va fi deschis nu numai tinerilor gazetari de la CNCN, ci şi celor de la alte colegii, licee şi şcoli gălăţene.

Vor fi întâlniri cu scriitori, cu ziarişti şi dascăli de renume care vor fi invitaţi în cadrul unor manifestări, cum ar fi: Festivalul Naţional al Cărţii „Axis Libri”, desfăşurat de Biblioteca gălăţene, Ziua porţilor deschise la CNCN, vizitarea redacţiei "VL" şi alte manifestări. Însă, marea provocare o va constitui participarea tinerilor gazetari la un concurs de eseuri, sub genericul „Mama, chip de icoană”. Premierea câştigătorilor se va face în preajma zilei de 15 iunie, când îl sărbătorim pe Mihai Eminescu - „Părintele Gazetarilor români”.

Cei care doresc să afle mai multe informaţii şi să se implice în proiect, sunt aşteptaţi luni, 11 martie, ora 12.00, la Amfiteatrul 1 de la Colegiul Naţional „C. Negri”.

Citit 1132 ori Ultima modificare Vineri, 08 Martie 2013 15:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.