Maica Domnului „Ajutătoarea noastră în toate”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Buna Vestire este sărbătoarea bucuriei, fiindcă este legată de ziua în care Maica Domnului, Născătoarea de Dumnezeu, primeşte şi acceptă vestea Întrupării Fiului lui Dumnezeu în Prea curatul său trup.

„Fiat-ul” fecioarei Maria a dat şansa unei întregi lumi - care zăcea în robia păcatului - să primească bucuria învierii în Hristos. De două mii de ani, creştinele - urmaşele Maicii Domnului - au înţeles că mântuirea nu poate veni decât prin sfinţenie în Biserică şi pentru a o dobândi trebuie să-L luăm pe Dumnezeu de Tată şi Biserica de Mamă. Pentru că numai în Biserică, împreună cu Dumnezeu şi Sfinţii Săi, omul  transfigurat prin puterea rugăciunii, a smereniei şi a faptei bune poate dobândi strălucirea harului ceresc, mângâierea şi bucuria, frumuseţea Duhului Sfânt.

Evanghelia Bunei Vestiri se întemeiază pe îndemnul pe care Sfânta Fecioară Maria îl primeşte de la Arhanghelul Gavriil: „Bucură-te cea ce eşti plină de har!…” Cu acelaşi îndemn se încheie Evanghelia, când după Învierea lui Iisus Hristos, Îngerul Domnului se adresează Muceniţelor Femei, cu „Bucuraţi-vă!…”. 

Într-o lume măcinată de ură, într-o lume cu oameni din zi în zi mai trişti, ne-am pus şi am pus întrebarea: Ce rol joacă Maica Domnului în existenţa noastră, dacă bucuria Maicii Domnului este şi bucuria noastră?

Maica Domnului

„Maica Domnului este totul pentru mine, ne-a mărturisit doamna Adriana Pătraşc, profesoară la Seminarul Teologic «Sfântul Apostol Andrei». Sfânta Fecioară Maria ne ajută în toate. În general, toţi Sfinţii lui Dumnezeu sunt importanţi, însă femeia creştină are cu Maica Domnului, cu tradiţia Bisericii noastre o complicitate mai mare şi din această perspectivă cred că Maica Domnului trebuie să fie modelul de urmat pentru fiecare mamă, pentru fiecare soţie, pentru fiecare creştină indiferent de pregătirea pe care o are. Fără Dumnezeu şi fără dorinţa de a deveni asemenea Lui nu cred că are sens viaţa noastră, nu suntem împliniţi. Iar împlinirea vine din faptele noastre, din şansa la viaţă pe care o dăm prin copii noştri, prin şansa la lumină pe care o dăm celor apropiaţi”.

„Maica Domnului este Maica Cerului şi a Pământului şi a noastră a muritorilor de rând, ne-a spus doamna Mitriţa Filiuţă, în vârstă de 85 de ani. În casa mea, am dat de pe pereţi toate fotografiile, cu excepţia celor ale părinţilor mei şi le-am înlocuit cu iconiţe. Am rămas singură cu Dumnezeu, cu Maica Domnului  şi cu Sfinţii Săi. Când durerile omeneşti îmi dau târcoale, când singurătatea mă apasă, Maica Domnului îmi dă putere. Mă închin la ei, mă rog ei şi lui Dumnezeu şi simt adeseori că ei îmi dau zile şi mă mai lasă pe pământ ca să-i strig…”

Maica Domnului este nu numai Maica lui Dumnezeu, este şi Maica noastră. Este exemplu de sacrificiu, de sfinţenie şi omenie şi ca să ajungem la aceste mărimi divine trebuie să învăţăm să păstrăm în inimă curate, nealterate toate cuvintele Fiului lui Dumnezeu; toată frumuseţea Duhului Sfânt şi toată „frumuseţea Femeii înveşmântate în Soare”.

Citit 830 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.