Fundaţia Andreiana Juventus oferă filme de top în Grădina ”Leonard” (P)

Fundaţia Andreiana Juventus oferă filme de top în Grădina ”Leonard” (P)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grădina de vară a Teatrului Muzical „Nae Leonard” îşi deschide porţile, în perioada 15 – 18 august, pentru cinefili, în cadrul proiectului „Cinema în stradă”. În cadrul proiectului, derulat de Fundaţia Andreiana Juventus în parteneriat cu Primăria Galaţi şi Arcelor Mittal, gălăţenii vor putea urmări patru filme apreciate la nivel internaţional: joi - „Ursul”, vineri – „Despre oameni şi melci”, sâmbătă - „Poziţia Copilului” şi duminică „Condamnat la viaţă”. În fiecare seară, cinemateca în aer libera va începe de la ora 21.45.

''Ursul', în regia lui Dan Chişu (lansat în 2011) este un road-movie plasat în România anilor '90. Noul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituţiei prin vânzarea singurului urs - bătrân şi pe moarte - unui vânător german. Însă, mânaţi de pasiunea pentru meserie şi de dragostea pentru urs, artiştii circului se împotrivesc directorului şi îl urmăresc pe acesta până în locul unde urma să aibă loc tranzacţia.

„Despre Oameni şi Melci”, în regia Tudor Giurgiu, (lansat în 2012) este unul dintre cele mai apreciate filme ale anului trecut. După ce fabrica de maşini ARO a dat faliment, un muncitor se transformă într-un lider local de opinie şi încearcă să găsească o soluţie pentru a cumpăra fabrica şi a o transforma într-o crescătorie de melci. Un film care demonstrează că umorul de bună calitate poate izvorî şi dintr-o poveste cât se poate de tristă.

”Poziţia copilului”, în regia lui Peter Calin Netzer, (lansat în 2013) vorbeşte cu emoţie, dar şi cu umor, despre relaţia dintre o mamă dominatoare şi fiul ei adult. Poziţia copilului este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii copiilor. În acelaşi timp, filmul este o radiografie a "high-class-ului" românesc contemporan, vorbind despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora.

„Condamnat la Viaţă”, în regia lui Bogdan Dreyer, (lansat în 2013), cu G. Depardieu şi Harvey Keitel, prezintă povestea lui Ipu, un soldat francez rămas într-un sat din Transilvania după ce o rană gravă din primul război mondial i-a afectat memoria. Un soldat german este găsit mort la marginea satului de către un băiat de 11 ani. Întrucât nu se ştie cine este vinovatul, iar ofiţerii germani ameninţă că vor executa câţiva dintre fruntaşii satului dacă nimeni nu se va preda, elita încearcă să-l convingă pe Ipu, "nebunul satului", să-şi asume vina în schimbul promisiunii unei înmormântări…

Noi vă dorim vizionare plăcută.

Citit 2573 ori Ultima modificare Miercuri, 14 August 2013 13:11