Mai mult decât comedie/ „Cerere în căsătorie”, de Cehov – premieră importantă la Dramatic!

Mai mult decât comedie/ „Cerere în căsătorie”, de Cehov – premieră importantă la Dramatic!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu vă faceţi alt program sâmbătă de la ora 19,00, sau duminică, la aceeaşi oră: Teatrul Dramatic „Fani Tardini” vine cu o premieră, a cincea din această stagiune: „Cerere în căsătorie”, de Anton Pavlovici Cehov! Cu trei actori formidabili: Cristian Gheorghe, Petronela Buda şi Lucian Pînzaru. Este „un spectacol-eveniment, acest text nefiind niciodată montat pe scena gălăţeană; este prima colaborare a trupei gălăţene cu Felix Alexa şi putem spune că a fost o întâlnire mult aşteptată, dorită şi firească în contextul în care este unul dintre cei mai valoroşi regizori români”, scrie în comunicatul primit de la teatru.

„Substanţa obiectivă a comediei cehoviene este de tragedie, iar structura este de farsă”, spune regizorul. „Deosebirea fundamentală dintre comedia clasică şi cea cehoviană este asociabilă diferenţei dintre dramă şi tragedie. Caracterul episodic al comediei clasiceeste înlocuit de o comedie totală.”

„Felix Alexa este o persoană pe care o cunosc de multă vreme şi i-am apreciat enorm talentul, inteligenţa, sensibilitatea şi voinţa de a reuşi”, declara o personalitate mondială a teatrului, regizorul Peter Brook, într-un interviu.

Citit 1750 ori Ultima modificare Joi, 01 Mai 2014 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.