Mega-distracţie, la finele săptămânii viitoare/ Concerte şi focuri de artificii la Festivalul "Dunărea Noastră"

Mega-distracţie, la finele săptămânii viitoare/ Concerte şi focuri de artificii la Festivalul "Dunărea Noastră"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* DJ Vali Bărbulescu, Anda Adam, DJ Project, 3 Sud Est, DJ Liviu Hodor, CRBL şi Vama, Vasile Şeicaru şi de trupele Compact şi Voltaj vor concerta la Galaţi în cadrul Festivalului „Dunărea Noastră” * Două show-uri pirotehnice unicat vor oferi un spectacol grandios de sunet, lumină şi culoare în mijlocul Dunării


Trei seri de concerte, un turneu de tenis pentru amatori, expoziţii de carte, fotografie şi produse tradiţionale specifice ţărilor dunărene, machete navale, un flash-mob gigant, o cursă nautică între Brăila şi Galaţi şi două show-uri pirotehnice grandioase vor avea loc, în premieră, la Galaţi, în cadrul Festivalul „Dunărea Noastră” pe Faleză, în perioada 27-29 iunie 2014. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Dunării de Primăria municipiului Galaţi, în colaborare cu Fun Time Production Bucureşti, şi se doreşte a deveni o tradiţie pentru Galaţi în următorii ani, care să se identifice cu serbările oraşului, pe care mulţi dintre gălăţeni şi le doresc vara.

Banner gigant şi expoziţii

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, pentru a ilustra cât mai bine Dunărea şi importanţa ei în Europa, pe toată durata festivalului, pe faleză, va fi montat un banner gigantic de 286 de metri lungime şi peste doi metri înălţime, care va reprezenta întreg parcursul Dunării, de la izvoare până la vărsare, la o scară de 1:10.000. Dincolo de dimensiunile impresionante, bannerul va oferi publicului informaţii despre toate ţările, ţinuturile, oraşele şi comunităţile pe care le străbate Dunărea în Europa, României şi Galaţiului fiindu-le alocate spaţii generoase. De-a lungul bannerului vor fi amplasate corturi pentru toate ţările riverane Dunării, în care vor exista expoziţii de carte cu vânzare ale unor autori din ţările dunărene, pliante cu informaţii turistice, geografice, istorice şi culturale despre fiecare ţară în parte, precum şi mini-târguri de produse tradiţionale specifice statelor dunărene.

În cadrul Festivalului ”Dunărea noastră” vor mai fi organizate: un turneu de tenis pentru amatori, care se va desfăşura la Clubul ”Viva”, în perioada 27-29 iunie, o expoziţie de machete navale, în aceeaşi perioadă, la Universitatea ”Dunărea de Jos”, un concurs de fotografie cu tema ”Galaţiul nostru”, la care poate participa orice pasionat de artă fotografică, un flash-mob gigant, la Elice, şi o cursă de vâslit între Brăila şi Galaţi, ambele pe 29 iunie.

Spectacole

Fiecare seară de festival se va încheia, pe scena amplasată la Elice, cu super-concerte. Pe 27 iunie, de la ora 19.30, vor urca pe scenă DJ Vali Bărbulescu, Anda Adam, DJ Project şi 3 Sud Est. Pe 28 iunie, vor concerta, de la aceeaşi oră, DJ Liviu Hodor, CRBL şi Vama, iar pe 29 iunie - gălăţeanul Vasile Şeicaru şi de trupele Compact şi Voltaj. Pe 28 şi 29 iunie, la finalul concertelor, în jurul orei 22.45, publicul va avea parte de două show-uri pirotehnice unicat în România. Salvele de artificii se vor trage din mijlocul Dunării şi vor oferi un spectacol grandios de sunet, lumină şi culoare.

Distracţia ne costă, aşa cum v-am mai informat, 803.466 de lei, fără TVA, echivalentul a 180.000 de euro de la bugetul local.

Vezi şi: Imagini spectaculoase cu malul INUNDAT al Dunării (FOTO/ VIDEO)

 

Citit 3690 ori Ultima modificare Joi, 19 Iunie 2014 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.