Imagini spectaculoase cu malul INUNDAT al Dunării (FOTO/ VIDEO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Imagini spectaculoase cu malul INUNDAT al Dunării (FOTO/ VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Situaţia pe Dunărea a rămas aproximativ neschimbată, cota fluviului fiind doar cu un centimetru mai mare decât în ziua precedentă. Astfel, nivelul Dunării a ajuns la 606 centimetri, cu şase centimetri mai mult faţă de cota de inundaţie. Aceste aspecte îi obligă pe navigatori să circule cu viteză redusă, pentru a nu produce valuri care să pună presiune pe maluri.

Atât cei care au terase pe Faleza Inferioară, cât şi firmele din zona industrială aşteaptă ca apele să se retragă, pentru a respira uşuraţi. Acelaşi lucru îl aşteaptă şi gălăţenii care vor să se plimbe pe faleză. Promenada nu este împiedicată doar de porţiunea de apă de pe aleea pietonală, ci şi de faptul că iluminatul de pe faleză este oprit.

Chiar dacă s-a vorbit despre faptul că Dunărea a atins deja cota maximă la Galaţi, hidrologii au emis o nouă avertizare cod portocaliu de inundaţii. Pentru zona noastră, avertizarea a intrat în vigoare joi dimineaţă, la ora 6,00, şi este valabilă până pe 3 iunie, ora 18,00. Codul portocaliu vizează în primul rând sectoarele cu diguri locale de apărare.

Citeşte şi:

DUNĂREA a depăşit cota de INUNDAŢIE! Terasele şi o parte din faleză, ACOPERITE DE APĂ (FOTO/VIDEO)

 

Citit 9148 ori Ultima modificare Joi, 29 Mai 2014 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.