Gălăţeanca Angela Baciu va lansa un nou volum de interviuri în această toamnă
Foto: Foto: Adrian Mociulschi

Gălăţeanca Angela Baciu va lansa un nou volum de interviuri în această toamnă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Scriitoarea gălăţeană Angela Baciu ne pregăteşte o nouă surpriză în această toamnă: va apărea, la Editura „Limes” din Cluj-Napoca, volumul de interviuri „Despre cum nu am ratat o literatură grozavă”, care va fi lansat în mai multe oraşe din ţară, printre care şi la Galaţi.

Volumul Angelei Baciu cuprinde, în prima parte a sa, interviuri realizate de scriitoare în perioada 2007-2014 cu personalităţi importante din literatura română, iar cea de-a doua parte a cărţii, „In memoriam”, conţine paisprezece interviuri cu oameni care nu mai sunt printre noi şi care i-au fost autoarei foarte dragi. Cititorul îi va descoperi în paginile cărţii pe Norman Manea, Constantin Abăluţă, Ana Blandiana, Leo Butnaru, Ion Pop, Gellu Dorian, Nora Iuga, Mihail Gălăţanu, Adrian Popescu, Adrian Alui Gheorghe, Cristian W. Schenk, Cristina Rhea, Dan Manuca şi mulţi alţii. De asemenea, partea a doua are interviuri realizate cu regretaţii Nina Cassian, Constantin Ciopraga, Emil Iordache, Cezar Ivănescu, Emil Manu, Fănuş Neagu, Cornel Regman etc.

„Am început această nouă carte de interviuri promiţându-mi mie şi cititorului că nu voi renunţa la dialog, la dorinţa de a-l cunoaşte pe artist aşa cum e el. Şi atunci mi-a venit ideea să îi transform pe interlocutorii mei în „personaje de poveste” - o poveste despre vieţi de domni şi doamne, despre scriitori din diferite generaţii, pe care îi leagă ceva preţios: prietenia literară şi cuvântul scris. Am folosit interviul-portret sau interviul de personalitate, care rezidă în faptul că se urmăreşte povestea unei vieţi sau a unei cariere, pe scurt, a personalităţii celui intervievat”, a spus scriitoarea Angela Baciu.

Autoarea a pregătit un volum de aproximativ 500 de pagini, tipărit cu o grafică excelentă, iar ultimele pagini conţin o arhivă de fotografii ale scriitorilor intervievaţi, realizate de Angela Baciu.

CITEŞTE ŞI: Semnal editorial: "Antares", port cu ieşire la mare

Citit 841 ori Ultima modificare Joi, 03 Iulie 2014 18:15

1 comentariu

 • postat de Mihail
  Joi, 03 Iulie 2014 23:14
  5.13.146.***
  ,,Vorbe,vorbe,vorbe,, ,ar fi spus iar scepticul Print al Danemarcei;noi ne intrebam cine ii va citi domnitei interviurile,mai grav,cine ii va cumpara cartea si cu si mai mulra indiscretie,PA BANII CUI ISI SCOATE DUDUIA CARTEA LA EDITURA RESPECTIVA,BANIII DE LA CULTURA GALATEANA,CUMVA???INTREB SI EU CA UN ONEST SI CURIOS CETATEAN...
  2
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.