Scurtmetraje în PREMIERĂ la Festivalului Internaţional de Film NexT

Scurtmetraje în PREMIERĂ la Festivalului Internaţional de Film NexT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul va mai avea parte de două seri de film, până la finele lunii august. Pe 22-23 august, Caravana Filmelor NexT poposeşte la Galaţi. Primăria, partener al festivalului, urmează să stabilească locul cel mai potrivit pentru proiecţiile organizate în jurul conceptului de picnic şi cinema sub clar de lună. Intrarea va fi liberă.

Trebuie spus că oraşul nostru este cel de-al optulea şi ultimul în care poposeşte această caravană. Spectatorii vor putea viziona în premieră scurtmetraje inovative, producţii naţionale şi internaţionale, grupate în patru programe speciale: NexT Disco Night – un program de musicaluri cu dichis, vesele şi colorate, despre poveşti de dragoste înflăcărate, NexT Comedy Night – un program de comedii spumoase, care reuneşte o varietate de tipuri, forme şi tradiţii de comic cinematografic, Oscars Night – cele cinci scurtmetraje de ficţiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film in 2014, printre care şi câştigătorul Helium şi NexT Romanian Shorts – cinci scurtmetraje româneşti cu zvâc, mai vechi şi mai noi, menite să prezinte o altă faţă a cinematografiei româneşti.

Încă un festival în august

Ca să nu avem timp să ne plictisim, Primăria Galaţi va organiza, în această lună, încă un festival în premieră, pe fonduri europene: "Fir Întins". Astfel, distracţia de Ziua Marinei se va prelungi şi pe 16-17 august cu un festival folcloric, pe Faleza Inferioară, un concurs de pescuit pentru adulţi şi copii - „Cupa Familia”, o expoziţie cu profil pescăresc (bărci, echipamente, unelte şi accesorii de pescuit pentru agrement) şi un simpozion pentru promovarea de tehnologii moderne în acvacultură.

Citreşte şi: Începe Festivalul „Future movie”! Oscaruri şi filme studenţeşti, la Galați, cu INTRARE LIBERĂ

Citit 734 ori Ultima modificare Joi, 31 Iulie 2014 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.