"Noaptea cercetătorilor", în Campusul Ştiinţei. Gălăţenii vor putea câştiga PREMII!

"Noaptea cercetătorilor", în Campusul Ştiinţei. Gălăţenii vor putea câştiga PREMII!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Drone, roboţi, lasere, iluzii optice, demonstraţii de levitaţie, experimente cu metale lichide, observaţii astronomice sau prin microscop, călătorii virtuale prin Sistemul Solar. Toate acestea vor fi disponibile publicului larg în Campusul Ştiinţei de la Facultatea de Inginerie, pe 26 septembrie, de la ora 17,00, când se va organiza "Noaptea cercetătorilor" în 16 oraşe mari, printre care şi Galaţiul.

Oameni de ştiinţă, ingineri, exploratori şi inventatori vor fi prezenți în 16 campusuri universitare din ţară şi vor prezenta rodul minţilor lor, oferindu-le oamenilor pasionaţi de ştiinţă şansa de a descoperi personalităţile din spatele marilor descoperiri. “Primele două ore vor fi dedicate celor mici, va fi o zonă special amenajată pentru ei, plină de jocuri şi experimente care să le stimuleze creativitatea şi gândirea. Vor fi, de asemenea, multe premii oferite de organizatori”, a declarat Bogdan Nistor, purtator de cuvânt la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi.

Pentru cei mai mari, se vor organiza dezbateri şi conferinţe pe teme de interes la ora actuală în cercetare. Pentru a nu rata şansa de a sta faţă în faţă cu profesori renumiţi ai urbei, vă puteţi înscrie din timp pe www.noapteacercetatorilor.eu.

Organizatorii s-au gândit şi la două concursuri. Unul de videoclipuri - "Vreau să fiu cercetător", dedicat pasionaţilor de ştiinţă indiferent de vârstă, la care cei interesaţi se pot înscrie până miercuri, încărcând pe YouTube/Vimeo un material video care prezintă în maxim două minute concepţia personală cu privire la activitatea de cercetare. Al doilea este unul de desene, intitulat "Cercetătorii şi laboratoarele lor", la care se pot înscrie orice elev sau grup de maxim cinci elevi, precum şi orice persoana pasionată de ştiinţă, până pe 19 septembrie, inclusiv. Premiile se vor decerna pe 26 septembrie, când vor avea loc şi o tombolă pentru participanți, precum și alte concursuri cu premii instant.

CITEŞTE ŞI: RECORD MONDIAL DOBORÂT la Galaţi! Războiul roboţilor, la CNVA (FOTO)

Citit 950 ori Ultima modificare Marți, 16 Septembrie 2014 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.