Porţia de cultură din weekend/ Piese de teatru pentru cei mici şi cei mari

Porţia de cultură din weekend/ Piese de teatru pentru cei mici şi cei mari
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Teatrul Dramatic "Fani Tardini"

Sâmbătă, 4 octombrie, de la ora 19,00, în Sala Mare a Teatrului Dramatic, gălăţenii sunt aşteptaţi să vadă piesa „Şarpele în iarbă” de Alan Ayckbourn. Piesa este un joc de-a şoarecele şi pisica între trei femei, dintre care două sunt surori, pe care le leagă un secret periculos: moartea tatălui fetelor, care s-a dovedit a fi o crimă. După o serie de dialoguri energice şi monologuri emoţionante, totul se va termina cu o rezolvare neaşteptată.

Din distribuţie fac parte Oana Preda Gheorghe, Carmen Albu, Cristina Uja, Petrică Păpuşă, Dan Căpăţână, Laurenţiu Buzilă şi Valentin Dumitru. Regia îi aparţine lui Cătălin Vasiliu, scenografia Lăcrămioarei Dumitraşcu, iar regia tehnică lui Lică Dănilă.

Duminică, tot de la ora 19,00, se va juca „Năpasta”, după celebra piesă a lui I. L. Caragiale. Lucian Pînzaru va fi în rolul cârciumarului Dragomir, Tamara Constantinescu în rolul soţiei lui Dragomir, Florin Toma în cel al învăţătorului satului, iar Vlad Vasiliu va fi ocnaşul Ion. Direcţia de scenă îi aparţine lui Adi Carauleanu, iar scenografia este semnată de Nicolai Mihăilă.

Biletul pentru elevi, studenţi şi pensionari costă 10 lei, iar preţul tichetului pentru adulţi variază între 14,70 şi 18,90 lei, în funcţie de locul ales în sală.

La Teatrul de Păpuşi "Gulliver"

Joia viitoare, pe 9 octombrie, la ora 10,00, Teatrul de Păpuşi Gulliver îi învită pe cei mici la spectacolul „Sânziana şi Pepelea”, în regia lui Cristian Pepino, menit să-i binedispună pe toţi cei prezenţi în sală. Din distribuţie fac parte Eduard Şişu, Gina Geru, Elena Sterian, Marian Sterian, Rodica Panu, Adina Niţă şi Mircea Vâjâianu. Scenografia este realizată de Mircea Nicolau şi Cristian Pepino. Biletul costă 8 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi.

În acest weekend, trupa de la Gulliver nu va avea binecunoscuta întâlnire cu cei mici, pentru că păpuşarii gălăţeni participă, cu piesa „Vasilache, Mărioara şi invitaţii”, la două festivaluri de renume din ţară. Sâmbătă, vor fi prezenţi la Festivalul Internaţional de Teatru "Poveşti” din Alba Iulia, iar duminică vor avea reprezentaţie în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr, de la Iaşi.

CITEŞTE ŞI: SCHIMBARE de ultimă oră/ S-a AMÂNAT premiera piesei "Camera albastră"

Citit 1091 ori Ultima modificare Joi, 02 Octombrie 2014 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.