FESTIVALUL GULLIVER CONTINUĂ: „Prinţesa Zulufina” i-a încântat pe copii

FESTIVALUL GULLIVER CONTINUĂ: „Prinţesa Zulufina” i-a încântat pe copii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În a doua zi de festival, Sala Studio a Teatrului Dramatic Fani Tardini a fost umplută până la refuz de copiii dornici să intre în fantastica lume a poveştilor. Pentru ei, actorii Teatrului de Păpuşi „Prichindel”, din Alba Iulia au pus în scenă piesa „Prinţesa Zulufina”, un text inspirat dintr-o poveste scrisă de către baroneasa D’Aulnay.

Copiii prezenţi au putut asculta şi vedea poveste Regelui Zburlici, cel care s-a îndrăgostit de prinţesa din regatul vecin, pe numele ei Zulufina. Văzând că ea nu îi răspunde la scrisori, regele îl trimite pe Voiebună, meşterul care rezolvă orice problemă, pentru a-i spune prinţesei cât de mult o iubeşte. Ca în orice basm, eroul principal îşi găseşte şi ajutoare în această aventură, dar înfruntă şi multe pericole, precum Căpcăunul care ameninţa palatul prinţesei, dar şi închisoarea în care este aruncat de regele Zburlici odată ce s-a întors cu prinţesa.

Prichindeii au luat parte la un spectacol despre devotament, dragoste şi prietenie, trei calităţi umane fundamentale. Spectacolul a început şi s-a terminat în ropote de aplauze, iar cei mici îşi vor convinge, cu siguranţă, părinţii să îi mai aducă la astfel de spectacole.

Piesa a fost regizată de Cristian Pepino, iar coloana sonoră a fost realizată de fostul membru al trupei O-Zone, Dan Bălan.

Festivalul se încheie sâmbătă, la ora 18,00, cu piesa „O noapte furtunoasă”, de I.L.Caragiale, în interpretarea secţiei de păpuşi a Teatrului Gulliver, Galaţi.

Citit 1123 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Noiembrie 2014 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.