Cartea lui Chris Simion, o poveste de dragoste cu tâlc
Foto: Foto: Librăria Humanitas

Cartea lui Chris Simion, o poveste de dragoste cu tâlc
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Chris Simion şi-a lansat marţi, 24 martie, cel mai recent volum al său - „40 de zile”. Evenimentul a fost găzduit de librăria „Humanitas” şi s-a bucurat de un număr relativ mare de spectatori. Dialogul scriitoarei cu publicul a avut o notă caldă şi amicală.

„La originea cărţii stă un moment de răscruce din viaţa mea intimă, pe care am considerat necesar să-l împărtăşesc şi celorlalţi într-un mod fictiv. A mai fost şi un canon pe care l-am primit de la duhovnicul meu care reprezintă principala sursă de inspiraţie a romanului”, a  mărturisit Chris Simion.

„40 de zile” este cea de a IX-a carte şi reprezintă un joc al introspecţiei şi al regăsirii de sine. Romanul-basm este recomandat persoanelor aflate în derută existenţială, oamenilor care preferă minciuna în locul adevărului crud şi au tulburări de mentalitate sau de pierdere a sinelui. Scrisă în 40 de zile, povestea de dragoste a Florii-Soarelui şi a Zmeului albastru este transpusă în spaţiul fictiv şi are ca scop „deschiderea uşii” spre realitate, adevăr şi frumuseţe.

Chris Simion recomandă cartea „40 de zile” oamenilor care îşi transformă în timp sufletul într-o "statuie de marmură” se metamorfozează şi îşi creează o lume falsă, devenind neputincioşi în faţa realităţii.

Citit 1372 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Martie 2015 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.