Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
1 comentariu

Participă fanfare din Franţa, Grecia, Statele Unite ale Americii, România * Concerte de muzică de promenadă au loc în mai multe zone urbane

Aflat la cea de-a XII-a ediţie, Festivalul Internaţional al Muzicilor Militare de la Brăila se anunţă o manifestare deosebită, în care arta muzicii se va împleti fericit cu arta spectacolului. Fiecare formaţie participantă vine însoţită de trupe de majorete, astfel că în paradă şi la concerte publicul va avea ce admira. Iniţiatorul manifestării, Muzica Militară a Garnizoanei Brăila condusă de col. Petrea Gogu – dirijor, aranjor, profesor de clarinet - a invitat trupe de profil cu palmares şi renume, care fac cinste genului: Muzica Principală a Trupelor de Marină din Franţa, Muzica Militară a Forţelor Aeriene din Grecia, Five Star Brass din SUA, Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, Muzica Militară a Forţelor Navale, Muzica Militară a Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”, Muzica Militară a Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Muzica Militară a Garnizoanei Sibiu, Drill Team-ul Batalionului 285 Artilerie „Vlaicu Vodă”.

Organizatori sunt Garnizoana Brăila şi Primăria municipiului Brăila. Festivalul se desfăşoară o dată la doi ani.

Colonelul Petrea Gogu va conduce fanfara garnizoanei brailene în festivalul care se deschide vineri, 19 iunie 2015, începând cu ora 19,30, la Esplanada Dunării unde are loc concertul festiv susţinut de Muzica Militară a Forţelor Aeriene din Grecia, Five Star Brass din SUA şi Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale.

Sâmbătă, 20 iunie, de la 18,30, are loc tradiţionala paradă a formaţiilor participante, pe Calea Călăraşilor până la Esplanada Dunării unde au loc concerte până seara târziu.

Duminică, 21 iunie, în municipiul Brăila au loc concerte de promenadă începand cu ora 11,30 în Piaţa Independenţei, Parcul Monument, Parcul Caporal Muşat, Grădina Publică, parcul de pe Calea Galaţi, Piaţa Traian, Parcul Lidl din cartierul Vidin şi la Promenada Mall – Carrefour. De la ora 18,30,  din nou parada fanfarelor pe Calea Călăraşilor şi spectacole la  Esplanada Dunării. Tot aici, de la ora 21,45, are loc festivitatea de închidere a celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Internaţional al Muzicilor Militare şi foc de artificii.
 

Citit 3080 ori Ultima modificare Joi, 18 Iunie 2015 15:56

1 comentariu

  • postat de MariovanBasten Joi, 18 Iunie 2015 16:16 5.13.131.*** Link la comentariu
    0
    2

    La cate trompete avem noi in politica galateana, cred ca am putea participa si castiga detasat acest concurs :)))))

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.