Marţi, sfinţire la biserica din Micro 21

Marţi, sfinţire la biserica din Micro 21
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Vă rog să ne spuneţi unde este situată Biserica «Sfântul Ioan Botezătorul», ne roagă doamna Viorica Mocanu, din Galaţi, pe ediţia on-line a „Vieţii libere”. 

Acest sfânt locaş, în care slujeşte de două decenii  părintele Gheorghiţă Oanele şi de ceva timp şi părintele Ionel Ostache, profesor la Facultatea de Istorie, Filozofie şi Teologie din Galaţi, este situat în cartierul Micro 21, în faţa complexului Kaufland din Galaţi. 

Jertfa creştinului - lumânarea şi pomelnicul

Marţi, 23 iunie, după-amiaza, va avea loc sfinţirea Capelei „Sfinţii Dosoftei şi Nectarie”. Încă de săptămâna trecută şi zilele acestea, în plin Post al Sfinţilor Apostoli, creştinii au adus, drept jertfă,  lângă rugăciunea lor  lumânarea şi pomelnicul  pentru cei dragi de acum şi din toate timpurile.

E bine ca toţi cei care doresc să facă acest gest jertfitor, să aducă aceste prinoase până în ziua sfinţirii Capelei  pentru a evita aglomeraţia şi pentru ca închinătorii să se concentreze pe rugăciune, pentru că acesta este rolul participării noastre la sfintele slujbe.

Mărturie prin decenţă

În numele Slujitorilor de aici, îi rugăm pe cei care doresc să „călătorească cu Dumnezeu” la această ceremonie de sfinţire de Altar să dea dovadă de decenţă, să renunţe la nefericitul obicei al grabei. Duhul şi sfinţenia sunt pentru toţi, dar mai ales pentru cei care se grăbesc încet…

În aceste momente, şi bărbaţii şi femeile pot intra în Sfântul Altar, să se închine şi să sărute Sfânta Masă, Evanghelia, în scopul de a da o mărturie vieţii creştineşti şi a se sfinţi. 

O cărămidă pentru Biserică

Pentru că la Biserica mare a Sfântului Ioan Botezătorul nu s-a mai aşezat nicio cărămidă de mai bine de jumătate de an, cei care doresc să facă o mică sau o mare donaţie se pot adresa Slujitorilor Sfântului Altar sau pot depune orice sumă în cont nr. RO76CECEGL0136ROL0000041, deschis la CEC Galaţi. La astfel de vremuri, o cărămidă pentru biserică ar fi o soluţie de solidaritate.

Citit 986 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.