Victor Cilincă le-a prezentat şi elevilor „Abecedar istoric gălăţean”

Victor Cilincă le-a prezentat şi elevilor „Abecedar istoric gălăţean”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cunoscutul scriitor, dramaturg, şi nu în ultimul rând, colegul nostru, Victor Cilincă, a lansat cartea „Abecedar istoric gălăţean” şi la Colegiul Naţional „Costache Negri”. Eleva Cătălina Bercaru a deschis întâlnirea, interpretând celebrul vals al Dunării, scris de compozitorul gălăţean Iosif Ivanovici.

Evenimentul a fost moderat cu entuziasm de bibliotecara liceului, Elvira Alexandrescu care a făcut o şi o scurtă prezentare a cărţii şi a autorului, menţionând că e prima carte de istorie, bine documentată, scrisă pe înţelesul şi placul adolescenţilor.

La prezentare au luat parte şi profesoarele de limba şi literatura română Cristina Ciobanu, Onorica Tofan, dar şi profesoara de istorie Daniela Cojocaru. Acestea au avut doar cuvinte de laudă la adresa cărţii şi i-au îndemnat pe tineri să o citească pentru a-şi cunoaşte trecutul şi originile.

La activitate a fost prezent şi cercetătorul Tudose Tatu, care a susţinut o scurtă prezentare despre originile oraşului nostru.

La sfârşitul evenimentului, Flavia Tofan, Andra Elena Burtea, Teodora Băluţă şi Ioana Coropcianu, eleve în clasa a IX-a, au ales patru imagini din cartea autorului şi, lăsându-şi imaginaţia să zburde, au citit poveşti impresionante scrise neobişnuit de matur şi cu talent literar.

Citit 1705 ori Ultima modificare Duminică, 11 Octombrie 2015 16:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.