LANSARE DE CARTE la Teatrul Dramatic

LANSARE DE CARTE la Teatrul Dramatic
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Foaierul Teatrului Dramatic „Fani Tardini” va fi gazda lansării unei cărţi de teatru: volumul „Valenţe ale personajului feminin în teatrul ionescian şi beckettian” - Editura Artes, a Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, scrisă de actriţa gălăţeancă Tamara Constantinescu, cadru didactic şi publicist în domeniu teatral - redactor al revistei academice ieşene „Colocvii teatrale”. Cu un cuvânt înainte semnat de prof. univ. dr. Anca-Maria Rusu şi aprecieri critice ale conf. univ. dr. habil. Anca Ciobotaru, prof. univ. dr. Bogdan Ulmu, prof. univ. dr. Simona Modreanu de la Facultatea de Teatru a Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi, precum şi de dr. Gabriela Haja, de la Institutul de Filologie „Al. Philippide” al Academiei Române, cu o bibliografie impresionantă şi ilustraţii din spectacole, cartea abordează unghiuri noi în cercetarea teatrologică.

Lansarea de carte va avea loc luni, 30 noiembrie, cu începere de la ora 19,00.

La acest eveniment, înscris în seria de manifestări culturale legate de Sărbătorile Galaţiului, sunt aşteptaţi şi oameni de teatru din ţară. Cartea a avut lansarea pe 14 octombrie, la Librăria Cărtureşti din Bucureşti, fiind invitată în cadrul Festivalului „FEST(in) pe Bulevard”, de la Teatrul Nottara, desfăşurat între 8 şi 17 octombrie.

Autoarea a făcut studii de actorie, de jurnalism, cursuri postuniversitare de psihopedagogie, un masterat în Artele spectacolului teatral. Studiind faţetele personajului feminin şi din punct de vedere practic, actriţa a interpretat cinci personaje diferite în recitalul său „Cinci dimensiuni feminine”, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Citit 1536 ori Ultima modificare Vineri, 27 Noiembrie 2015 14:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.