Ce SPECTACOLE putem vedea, în acest weekend, la TEATRUL DRAMATIC

Ce SPECTACOLE putem vedea, în acest weekend, la TEATRUL DRAMATIC
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Încă un weekend începe, la Galaţi, alături de actorii Teatrului „Maria Filotti” din Brăila. Artiştii joacă astăzi, 26 februarie, de la ora 19,00, pe scena Teatrului Dramatic din Galaţi, spectacolul „Mai cântă o dată, Sam!”, de Woody Allen. În distribuţia generoasă îi regăsim pe: Valentin Terente, Ioan Gyuri Pascu, Cătălina Nedelea, Marcel Turcoianu, Mihaela Trofimov, Elena Andron, Costică Burlacu, Liliana Ghiţă, Emilia Mocanu, Flori Popa şi Cornel Cristei, regia fiind semnată de Bogdan Drăgulescu. Spectacolul se joacă într-un decor rafinat, inspirat de personalitatea protagonistului Allen. Acesta este critic de film şi îşi extrage curajul şi comportamentul faţă de femei din filme. Modelul pe care îl urmează este Humphrey Bogart. Apariţia lui Humphrey în secvenţe filmate sau reale este cât se poate de ingenioasă. Spectacolul are aerul specific al oraşului Casablanca. Totodată, nu lipsesc umorul fin, poveştile de dragoste, acordurile pianului lui Sam şi experienţa unei căsnicii. Piesa sfârşeşte în maniera filmelor de dragoste, cu un happy-end.

Cum îţi pui singur piedici în calea fericirii

Studiul dramatic cehovian despre oamenii singuri, confuzi care nu-şi mai găsesc locul şi echilibrul pătrunde mâine, 27 februarie, de la ora 19,00, în Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Este vorba despre piesa „Cerere în căsătorie”, regizată de Felix Alexa. După mii de puneri în scenă, în decursul a 128 de ani de la crearea piesei, personajele lui Cehov au cucerit publicul. Singura dorinţă a acestora este de a-şi trăi viaţa alături de cineva, de a se implica serios şi emoţional într-o relaţie, însă natura lor este o piedică în calea fericirii pe care o caută. În distribuţie îi regăsim pe actorii: Cristian Gheorghe, Petronela Buda şi Lucian Pînzaru. Spectacolul „spune” povestea Nataliei Stepanovna şi a pretendentului său, Lomov. Între cei doi creşte o tensiune care culminează cu un adevărat scandal, din cauză că ei sunt mereu pe poziţii contradictorii, iar atunci când vor să-şi demonstreze dragostea, o fac necondiţionat prin insulte. Aceste conflicte sunt, în egală măsură, tensionate, dar prezintă şi situaţii comice.

"Scorpia" lui Shakespeare face spectacol

Duminică, 28 februarie, de la ora 19,00, se joacă „Îmblânzirea scorpiei”, de William Shakespeare, o superproducţie cu o distribuţie numeroasă. În pielea protagoniştilor vor intra actorii: Oana Preda Gheorghe, Cristian Gheorghe, Oana Mogoş, Lucian Pînzaru, Ciprian Braşoveanu, Florin Toma, Aureliu Bâtcă, Svetlana Friptu, Gheorghe V. Gheorghe, Carmen Albu, Ana Maria Ciucanu, Ion Moldoveanu, Răzvan Clopoţel, Ştefan Forir, Vlad Ajder, Lică Dănilă, George Breabăn, Bogdan Culeaşcă, Virgil Tăbuş, Elena Scaleţchi, Irina Bozianu şi Ion Anghel. Regia îi aparţine ieşeanului Ion Sapdaru.

Celebra comedie atrage publicul datorită frazelor lungi, dar spuse natural, nu recitate. Titlul face trimitere la un proces mai complex - cel al "îmblânzirii", care, de fapt, este un proces al cunoaşterii şi al autocunoaşterii. Petruchio, personajul cheie, provoacă un proces de „îmblânzire”, iar Catrina este „victima” lui. El intră într-un joc pe care Catrina îl descoperă abia la sfârşit. Conform scenariului, vor fi puse în scenă momente inedite: o maşină adevărată trece prin scenă, personajul Petruchio vine îmbrăcat în haine nepotrivite la propria sa nuntă, dar nu zdrenţăros, ca în opera lui Shakespeare, ci în rochie de mireasă, alături de servitorul Grumio, şi el îmbrăcat în rochie neagră cu şal de pene, şi de gaşca celor şapte slujitori, îmbrăcaţi în ţinute de călugăriţe.

Preţul biletelor pentru adulţi este de 18,90 şi 14,70 lei, iar pentru elevi, studenţi şi pensionari este de 10 lei.

Citit 1091 ori Ultima modificare Duminică, 28 Februarie 2016 13:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.