CRONICĂ DE CENACLU/ Poezia criticii literare

CRONICĂ DE CENACLU/ Poezia criticii literare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Flashul literar de vinerea aceasta a fost prezentat de poeta Anca Şerban Gaiu, scriitorul ales fiind poetul Petre Stoica, despre a cărui operă a vorbit succint, citând şi câteva poezii ale acestuia, la sfârşitul prezentării.

Cristina Dobreanu a prezentat în continuare un text cu valenţe critice despre volumul de versuri al Ancăi Mizumschi, "Anca lui Noe". Textul, care s-ar fi vrut şi un mic eseu, mai mult a reflectat sensibilitatea cititoarei şi spaţiile ei de expectativă personală, de la poezia universală, ori cea contemporană.

Victor Cilincă a fost de părere că autorul textului critic propus a judecat cumva prea subiectiv şi mult prea personal un text declarat critic, nepunând în valoare ce este bun, cât şi nereuşitele volumului de versuri, pe alocuri ieşind chiar şi din sfera lirică şi intrând în consideraţii oarecum filosofice, dar, în ansamblu, "Cristina a făcut literatură frumoasă, pe marginea unui text liric".

Anca Şerban Gaiu a spus că încercarea de receptare a volumului poetei A. Mizumschi este foarte bine realizată, s-au evidenţiat plusurile şi minusurile volumului, autoarea are cursivitate în expresie, mesajul poemelor este clar, direct, nu e ermetic, sugerând la final ca textele de această factură să fie trimise la reviste de specialitate.

Paul Budeanu a simţit că textul prezentat i-a fost accesibil ca cititor, având multe exemple şi citate.

Astăzi, la ora 18.30, la sediul ziarului "Viaţa liberă", citeşte Stela Iorga, iar flashul literar va fi prezentat de Victor Cilincă.

Citit 813 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iunie 2016 15:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.