Preselecţii pe 19 noiembrie | Orchestra de Tineret a Uniunii Europene caută tineri muzicieni

Preselecţii pe 19 noiembrie | Orchestra de Tineret a Uniunii Europene caută tineri muzicieni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Theodor Antoniu Andreescu (violă) şi Sorin-Vlad Spasinovici (violă) sunt cei doi tineri muzicieni români care, în urma audiţiilor de anul trecut, au fost selectaţi în Orchestra Europeană de Tineret (EUYO), Albert Papp (violă) fiind păstrat pe lista de rezerve. EUYO este una dintre cele mai prestigioase orchestre ale lumii, care reuneşte cei mai talentaţi muzicieni din toate ţările Uniunii Europene sub bagheta unor dirijori cu faimă internaţională. Şansa le surâde, însă, din nou, muzicienilor aflaţi la început de drum. Potrivit unui comunicat de presă, muzicienii români cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani sunt invitaţi de ARTEXIM şi Institutul Cultural Român să participe la selecţia anuală pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene. Audiţiile vor avea loc pe 19 noiembrie 2016 la Bucureşti. Termenul limită pentru înscriere este 13 noiembrie 2016.   

Dincolo de bariere

„EUYO oferă o experienţă nepreţuită pentru viitoarea generaţie de mari muzicieni. Este o adevărată piatră de temelie pentru începutul unei cariere de succes. A fost şi va fi mereu o orchestra unică”, mărturiseşte, în comunicatul de presă, Vladimir Ashkenazy. EUYO transcende barierele sociale, culturale, politice şi economice, participarea la concerte şi turnee şi sesiunile de pregătire a tinerilor muzicieni selectaţi în orchestră fiind finanţate în totalitate de acest proiect.

„EUYO susţine turnee anuale în cele mai importante săli de concerte şi festivaluri ale Europei. Fiecare turneu este precedat de o perioadă de rezidenţă, de studiu şi repetiţii intensive. Pe lângă turneele tradiţionale, EUYO susţine frecvent concerte şi turnee în Europa şi pe alte continente”, se arată în comunicatul de presă.  

Toată lumea la concurs

Pentru cele aproximativ 130 de locuri din orchestră se organizează anual selecţii în fiecare ţară. Chiar şi membrii actuali ai orchestrei trebuie să se prezinte la audiţii pentru a-şi păstra locul. De asemenea, EUYO are o listă de rezerve de aproximativ 200 de muzicieni, care au şansa să cânte în orchestră în timpul anului.

În concluzie, EUYO oferă şansa unei experienţe profesionale unice pentru tinerii instrumentişti. Dezvoltarea tehnicii interpretative la cel mai înalt nivel, experienţa marilor săli de concert, întâlnirea cu cei mai buni maeştri îi pregătesc pentru o carieră internaţională de succes. Peste 90 la sută dintre membrii EUYO ajung muzicieni profesionişti de marcă, iar cea mai mare parte a lor îşi găsesc cu uşurinţa locul în orchestrele de prim rang ale Europei.

Detalii complete privind condiţiile de participare şi înscriere pe www.euyo.eu/apply.

Citit 1208 ori Ultima modificare Joi, 29 Septembrie 2016 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.