Icoana Maicii Domnului, în pelerinaj

Icoana Maicii Domnului, în pelerinaj
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Va ajunge la Biserica „Precista” marţi seară, în jurul orei 18.30,   unde va rămâne în priveghere peste noapte *

De ani de zile, Arhiereul locului - Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos - a dat binecuvântare ca, premergător marii sărbători împărăteşti a Adormirii Maicii Domnului, Icoana Maicii  de la Adam să reia pelerinajele prin satele noastre.

O tradiţie veche spune că această icoană a fost adusă în părţile de sud ale Moldovei de un călugăr din Răsărit, pe la mijlocul celui de-al XVI-lea veac, posibil prin 1559. Prin veacul al XVII-lea, tradiţia pelerinajelor era răspândită în zonă, fiindcă „Maica de la Adam” are darul de a chema la lumină, de a ridica creştinii din nevoi şi din necazuri.

Mai ales, credincioşii  alergau la Icoana de la Adam pentru a cere ca Dumnezeu să aducă binecuvântată ploaie prin satele noastre, sate expuse - din an în an - tot mai mult secetei. Sunt 450 de ani de când Sfântul Odor de la Adam  binecuvântează cu darurile sale  veşnice sufletele închinătorilor care aleargă la Maica Domnului.

Prin veacuri, Maica noastră „mai înaltă decât cerurile...”, „care fără stricăciune, pe Dumnezeu Cuvântul L-a născut” ne-a fost alinare la bine şi la rău; ne-a fost biruinţă  când  neamuri străine au năvălit prin aceste locuri; Maica Fecioară este lacrimă curată când păcatul pe care l-am făcut îl regretăm.    

Icoana Maicii Domnului duce cu ea - în toate zările lumii - nu numai chipurile Maicii Domnului cu Fiul, ci şi harul lui Dumnezeu, este acoperământ, pavăză şi  Lumină pentru tot neamul nostru românesc care s-a aşezat sub oblăduirea Maicii lui Dumnezeu.

De aceea, în aceste zile premergătoare marelui praznic împărătesc, în plin Post al Sfintei Mării,  creştinii gălăţeni îşi pleacă genunchiul la Icoana  Maicii Domnului, nu la mănăstirea din Dealul „Apărătura” din Adam, ci în bisericile din satele noastre, fiindcă Maica Domnului a pornit deja în pelerinaj  încă din 1 august. 

Icoana de la Adam a dus binecuvântarea Fiului lui Dumnezeu-Cuvântul Întrupat prin satele noastre din Protopopiatul Tg. Bujor. Astfel, Sfânta Fecioară Maria i-a primit în braţele ei pe creştinii din aşezările: Bălăşeşti, Bălăbăneşti, Lungeşti, Bursucani, Rădeşti, plus satele şi cătunele aparţinătoare. Ieri a primit rugăciunea  creştinilor din Tg. Bujor, Viile, Fârţăneşti, Măstăcani, pentru ca astăzi să se întâlnească cu rugătorii din localităţile Folteşti, Frumuşiţa, Tuluceşti.

La Galaţi, Icoana Maicii Domnului de la Adam va ajunge marţi seară, în jurul orelor 19.00 şi va rămâne în priveghere pe parcursul întregii nopţi.

Miercuri, încă de la primele ore ale dimineţii va merge la Biserica „Sfânta Ana” din Galaţi (cartier Dunărea), iar în jurul orei 10.00, la Biserica Sfânţilor Daniil Sihastru şi Ioan Iacob Hozevitul din cartierul Aviaţie.

Citit 1069 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.