Talent, armonie şi ritm | CONCURSUL Naţional de Interpretare Muzicală ”Dimitrie Cuclin”

Talent, armonie şi ritm | CONCURSUL Naţional de Interpretare Muzicală ”Dimitrie Cuclin”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cea de-a XVI-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare Muzicală „Dimitrie Cuclin” a debutat, joi după-amiază, 15 decembrie, la Liceul de Arte din Galaţi. Pentru a intra aşa cum se cuvine în atmosfera de spectacol-concurs, în deschiderea manifestării, care se va desfăşura în perioada 15-17 decembrie 2016, a cântat formaţia de muzică românească veche „Kalofonis”.

După cum am aflat de la profesor doctorand Andreea Diana Giurea, membră a juriului, în competiţie se vor întrece nu mai puţin de 170 de concurenţi veniţi din toată ţara – Slobozia, Piteşti, Bucureşti, Iaşi, Tulcea, Bacău, Buzău şi nu numai. Cu toţii sunt elevi la liceele de artă, de la preşcolarii de la clasa zero şi până la viitorii absolvenţi din clasa a XII-a.

Liceul „Cuclin” intră în lupta muzicală cu peste 30 de elevi, unul mai talentat ca altul. Competiţia se desfăşoară pe şapte secţiuni: pian, corzi, suflători, percuţie, canto clasic, canto tradiţional (muzică populară) şi muzică de cameră. Juriul care va decide cine sunt cei mai buni viitori artişti ai scenei româneşti este format din profesori doctori de la Universitatea Naţională de Muzică din Iaşi, şi din profesori doctoranzi de la liceele de artă din Brăila, Buzău, Bucureşti şi Galaţi.

Gala finaliştilor şi festivitatea de premiere sunt programate sâmbătă, de la ora 13,00, la sala de spectacole a Liceului de Arte.

„Acest concurs a fost realizat cu ajutorul şi sprijinul Asociaţiei de Părinţi pentru Liceul de Artă Dimitrie Cuclin, proaspăt înfiinţată prin hotărâre judecătorească”, a ţinut să precizeze profesor doctorand Andreea Diana Giurea, membră în juriu la comisia de muzică de cameră şi preşedinte de comisie.

Le ţinem pumnii strânşi concurenţilor din Galaţi!

Citit 1982 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2016 23:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.