"Sânziana şi Pepelea", la Teatrul de Păpuși din Galați

"Sânziana şi Pepelea", la Teatrul de Păpuși din Galați
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică, 15 ianuarie, de la ora 10,30, în Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, trupa Teatrului de Păpuşi „Gulliver” ne va încânta cu o producţie de succes, foarte longevivă.

Este un basm haios, imaginativ şi eroic, despre o prinţesă răpită de un zmeu şi salvată de un flăcău din popor, sărac, însă isteţ. Aruncată în apele unui lac, ea se transformă într-o zână şi-i dăruieşte lui Pepelea un fluier fermecat, al cărui sunet îi face pe toţi cei care-l ascultă să danseze şi îi spune că, ajutat de acest dar fermecat, va reuşi să o ia în căsătorie pe fiica lui Papură Vodă, Sânziana.

Cu toate că s-a jucat de peste 250 de ori, sălile la „Sânziana” sunt mereu pline, iar copiii interacţionează cu entuziasm, participând la depănarea poveştii. „Sânziana şi Pepelea” este un spectacol mereu proaspăt, atractiv, jucat cu mult aplomb de păpuşarii de la „Gulliver”.

Adaptarea textului şi regia îi aparţin magicianului scenei pentru copii, maestrul Cristian Pepino, scenografia, bogată şi neaşteptată, este realizată de un bun artist, Mircea Nicolau, alături de extraordinara scenografă, regretata Cristina Pepino, şi de regizor. Muzica este scrisă de compozitorul şi dirijorul gălăţean Sorin Oancea. Din distribuţie fac parte actorii: Eduard Şişu, Gina Geru, Elena Marin, Marian Sterian, Rodica Panu, Adina Ariton şi Mircea Vâjâianu.

Biletele se pot cumpăra cu jumătate de oră înainte de începerea spectacolului, de la sediul Teatrului Dramatic "Fani Tardini", şi costă 10 lei pentru copii şi 12 lei pentru adulţi.

Citit 1052 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2017 20:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.