O biserică numită... dorinţă

O biserică numită... dorinţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*  În micul spaţiu, copii Şcolii nr. 33 învaţă să picteze Sfinţi *

5 august a intrat în conştiinţa românilor drept zi de prăznuire a Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ-Hozevitul. Pentru gălăţenii din cartierul Micro 39 C şi nu numai, 5 august este zi de smerită sărbătoare, când creştinii din zonă se întâlnesc la capela de la parterul blocului C120, un modest loc de rugăciune în Parohia „Sfinţii Daniil Sihastru şi Ioan Iacob-Hozevitul”.

Aici, într-un fost centru de pâine al SC Galmopan SA, părintele paroh Gabriel Mitu aşază, de doi ani, cărămidă peste cărămidă, la o biserică cu numele... dorinţă. Deocamdată Biserica duhovnicească din sufletele credincioşilor, este însă vie, din moment ce ieri, cu mic cu mare, creştinii au alergat la întâlnirea cu Maica Domnului de la Adam, sfânt odor care în aceste zile este în pelerinaj.

Mari şi mici, credincioşii din „Aviaţie” s-au adunat ieri în jurul Sfântului Altar aflat sub ocrotirea a doi sfinţi români: Daniil Sihastru şi Ioan Iacob-Hozevitul. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un sobor de nouă preoţi, în fruntea cărora s-a aflat prea cuviosul Daniil Oltean, arhimandrit al Dunării de Jos.

Au adus închinare Maicii Domnului şi Fiului lui Dumnezeu, precum şi celor doi Sfinţi Români, mulţi elevi ai Şcolii nr. 33 „Sfântul Dimitrie”. În ultimul an, copiii au participat la activităţile organizate în cadrul programului „Hristos împărtăşit copiilor”, învăţând să picteze şi să se... împrietenească cu Hristos.

„Vin la biserică de un an şi aici am învăţat rugăciuni şi am făcut şi o icoană pe sticlă, ne-a spus Alex Dimofte, elev în clasa a III-a la Şcoala nr. 33. Vin şi cu fratele meu Ştefan, care este mai mic;  ne place şi ne bucurăm când venim aici, pentru că învăţăm să facem bine...”

Lucrările copiilor - icoane pe sticlă şi desene - erau expuse pe peretele exterior al capelei şi înveseleau spaţiul care o adăposteşte.

„Această parohie este unică în felului ei, a spus părintele arhimandrit Daniil. Este singura din Eparhia noastră aşezată sub patronajul a doi Sfinţi români: Sfântul Daniil Sihastru - un prieten al lui Hristos care ne-a arătat drumul credinţei şi al neamului românesc în veacul al XV-lea, şi Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ-Hozevitul, Sfânt contemporan, un Cuvios care a purtat rugăciunea nu numai în pământul românesc, ci şi în cel al Ţării Sfinte...”

Sărbătoarea de miercuri s-a încheiat cu speranţa că autorităţile locale vor încredinţa locul din parcul din Micro 39C acestei biserici, pentru a putea demara proiectarea şi apoi zidirea.

Citit 820 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.