O lecţie de isteţime cu ”Păcală”

O lecţie de isteţime cu ”Păcală”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică, 7 mai, de la ora 10,30, la Teatrul Gulliver, micuţii pot vedea spectacolul "Păcală". Îl regăsim pe Păcală în lumea satului, dând o lecţie de isteţime celor care încearcă să îi vină de hac. Păcală este luat argat la casa Părintelui, pentru a munci în gospodărie, iar dacă vreme de un an va face întocmai ce i se spune şi, mai ales, nu va rosti nicio vorbă de ocară, va primi simbrie zece galbeni de aur.

Păcală nu ştie însă că Preotul şi Coana Preoteasă vor, de fapt, să se îmbogăţească de pe urma lui, punându-l să muncească pe degeaba. Cu mare dibăcie, eroul reuşeşte să întoarcă roata şi să devină el cel care îi va păcăli pe toţi. Întâmplările sale amuzante vor dezvălui un personaj poznaş şi plin de contraste, din care cei mici vor afla că cei răi ajung să fie întotdeauna pedepsiţi.

Regizorul Daniel Stanciu reuşeşte să imprime prospeţime jocului, în timp ce scenografia semnată de Vlad Tănase impresionează prin expresivitatea păpuşilor şi autenticul decorului. Toate peripeţiile personajelor sunt punctate de o ilustraţie muzicală antrenantă, aparţinându-i lui Jou-Jou Drăgan.

Din distribuţie fac parte actorii Eduard Şişu, Marian Sterian, Aurelian Iorga, Rodica Panu, Narcisa Dumitriu, Elena Marin şi Mihai Caragaţă.

Biletele se pot cumpăra înainte de începerea spectacolului, preţul acestora fiind de 10 lei pentru copii şi 12 lei pentru adulţi.

Citit 846 ori Ultima modificare Joi, 04 Mai 2017 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.