Tecuci. Dublu eveniment la Casa de Cultură

Tecuci. Dublu eveniment la Casa de Cultură
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pe o vreme câinoasă - dereglarea climei fiind vina tuturor, a atras atenţia, în deschidere, directoarea Casei de Cultură Tecuci, Lucia Gologan - elevii de la Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş" au depus joi, 20 aprilie, flori şi coroane de flori, nu la statuia de afară, sub ninsoare, ci la mica statuie ecvestră, la 170 de ani de la naştere şi un veac de la moartea scriitorului.

Vremea nu i-a împiedicat pe tecucenii de toate vârstele să fie prezenţi în număr mare în Sala Sudio, la evocarea clasicului şi la lansare de carte nouă.

L-au evocat pe „homericului fiu al Tecuciului” criticul şi istoricul literar Ionel Necula, profesorul Vladimir Radu de la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş”, iar poetul Dionisie Duma, multă vreme preşedinte al cenaclului ce poartă tot numele scriitorului, a citit o scrisoare din 1960, pe când gruparea se numea „Ion Creangă”, scrisoare primită de el de la dr. George Dimitriu, preşedintele de atunci.

Şi o carte nouă

În partea a doua, poetul gălăţean Gabriel Gherbăluţă, profesor de Română la liceu, regizor şcolar, redactor radio, şi-a lansat acum cea de-a opta carte de versuri, „Bestiarum Vocabulum”, scos la Editura Tracus Arte Bucureşti. A moderat întâlnirea scriitorul Dan Vîţă, criticul Ionel Necula vorbind despre poetul gălăţean pe care îl urmăreşte mai demult. Au citit din volum autorul şi actorul Gabi Enache. Printre cei care au solicitat autografe se numără şi un fiu al Tecuciului, fostul ministru al Integrării  Europene, economistul (şi poetul) Ene Dinga. Au mai fost prezenţi plasticianul Mircea Cojocaru, consilierul local Ghiorghi Militici, purtătorul de cuvânt al primarului, bibliotecara Daniela Ignat, profesori, muzeografi, elevi. 

Citit 2219 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Mai 2017 20:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.