Înainte să plece în TURNEU în Franţa şi Italia. ”Regele Cerb” se joacă duminică la Galaţi

Înainte să plece în TURNEU în Franţa şi Italia. ”Regele Cerb” se joacă duminică la Galaţi

Premiera mondială a operei "Regele Cerb" a avut loc în data de 23 octombrie 2016, la Teatrul Muzical "N. Leonard"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
1 comentariu

O nouă reprezentaţie a operei "Regele Cerb" va avea loc în data de 14 mai, ora 18,00, la Teatrul Muzical "N. Leonard". Spectacolul creat de trei italieni special pentru scena lirică gălăţeană va pleca, la sfârşitul lunii, într-un turneu în Franţa şi Italia. 

Realizat în cadrul Proiectului european SENSE, spectacolul are următoarea distribuţie: Denys Pivnitskyi (Deramo), Adelina Diaconu (Angela), Carmine Monaco (Tartaglia), Silvia Alice Niţă (Clarice), Adrian Mărginean (Brighella), Adrian Ionescu (Smeraldina), Dominic Cristea (Pantalone), Sebastian Băncilă (Durandarte) şi balerinele Iosefina Solon şi Monica Şerban. Premiera mondială a operei "Regele Cerb" a avut loc în data de 23 octombrie 2016, la Teatrul Muzical "N. Leonard". Opera beneficiază de un libret realizat după basmul omonim al lui Carlo Gozzi de Paolo Bosisio, care este şi regizorul spectacolului, muzica a fost scrisă de compozitorul şi dirijorul Angelo Inglese în anul 2015, iar scenografia şi costumele au semnătura lui Domenico Franchi. Paolo Bosisio a creat un text foarte bine structurat, îmbibat de limbajul de argou al dialectului veneţian, care este combinat cu limba italiană literară. Demersul său regizoral a potenţat valoarea lucrării, printr-o concepţie unitară, compactă, ce a pus în valoare fiecare personaj al acestui basm muzical. Stilul componistic folosit de Angelo Inglese în opera "Regele Cerb" este infuzat de elemente tradiţionale ale operei italiene, ce se împletesc cu elemente de scriitură modernă şi chiar de muzică de film. Orchestraţia realizată de compozitor încântă urechea ascultătorului printr-o timbralitate deosebită, oferită în special de prezenţa unor instrumente mai rar folosite: cornul englez, clarinetul bas, glockenspiel-ul, xilofonul, tamburina, wood block.

Colectivul teatrului va pleca în turneu cu această operă, ce va fi reprezentată în 23 şi 24 mai, ora 19,00, la Théâtre des Carmes în Avignon, Franţa şi pe 27 mai, ora 20,30 şi 28 mai, ora 16,00, la Pacta Salone, în Milano, Italia.

Teatrul Muzical, partener într-un proiect european complex

Teatrul Muzical din Galaţi este înscris în proiectul european SENSES – The sensory theatre. New transnational strategies for theatre audience building, proiect co-finanţat de Programul "Europa Creativă" al Uniunii Europene. Alături de Teatrul Muzical, din proiect mai fac parte Universitatea "Dunărea de Jos", Universitatea din Avignon şi cea din Milano, precum şi Teatrele "ScenAperta Altomilanese". În perioada 13-31 mai, va avea loc, în cadrul acestui proiect, Festivalul Dramaturgiei Europene, cu privire la cele cinci simţuri, când vor avea loc 21 de reprezentaţii date de către cei cinci parteneri cu spectacolele "Les yeux fermés" ("Ochii închişi"), "Solaris" şi "Re Cervo" ("Regele Cerb").

Spectacolul "Les yeux fermés" va avea loc în data 28 şi 29 mai, ora 19,00, în sala Studio SB03 a Facultăţii de Arte din Galaţi. Dramaturgia pentru "Ochii închişi", născută în contextul didactic a două laboratoare, unul ţinut la Universitatea din Galaţi, iar celălalt la Universitatea din Milano, a fost elaborată de Maddalena Mazzocut Mis şi Tancredi Gusman, într-un proces de scriitură "la patru mâini", care a adunat şi a fructificat impulsurile importante şi ideile născute din lucrul cu studenţii români şi italieni.

Spectacolul "Solaris" va avea loc în data 28 şi 29 mai, ora 19,00, în sala Studio SB03 a Facultăţii de Arte. Scris de Fabrizio Sinisi, care s-a inspirat din capodopera lui Stanislaw Lem şi din filmul omonim al lui Andrej Tarkovskij, este regizat de Paolo Bignamini. Spectacolul dezvăluie mistere care destabilizează spectatorul, prezintă situaţii legate de memorie şi percepţie, ridicând aceeaşi întrebare radicală: ce este de fapt realitatea şi care sunt oamenii pe care îi iubim cu adevărat, cine sunt ei în realitate şi ce vrem noi să fie.

Colectivul teatrului va pleca în turneu cu această operă, ce va fi reprezentată în 23 şi 24 mai, ora 19,00, la Théâtre des Carmes în Avignon, Franţa şi pe 27 mai, ora 20,30 şi 28 mai, ora 16,00, la Pacta Salone, în Milano, Italia.

Citit 2814 ori Ultima modificare Marți, 16 Mai 2017 15:21

1 comentariu

 • postat de Gagao Miercuri, 17 Mai 2017 19:59 Link la comentariu
  0
  0

  """Colectivul teatrului va pleca în turneu cu această operă,""

  Domnilor de la redactie.....Verificati mai intai informatiile primite.....Pleaca doar dl Nita si sotia,alt domn si ...sotia si inca un domn fara sotie....Care colectiv? I-a muncit pe bietii oameni sa prezinte la Galati acest spectacol ptr a putea pleca separat solistii prin alte parti,,,,,Nu credeti ca e un pic "rusinica"?? Melinte avea macar bunul simt sa-si ia oamenii cu el.....Doar completa locurile ramase cu alti instrumentisti sau coristi.....Asta este Muzicalul galatean.....a devenit o afacere de familie....Numai bine si lumina in inimi ca altfel ne ducem naibii cu cultura cu tot........

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.