Observator astronomic la Luncaviţa

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ipoteza dezvoltării turismului rural în zona noastră este respinsă de către mulţi primari care aduc în favoarea lor argumentul că "asta ar mai lipsi", în condiţiile în care drumurile sunt pline de gropi şi de praf, nu mai există rampe de gunoi, iar 90 la sută dintre săteni nu au slujbe.

Un exemplu contrar vine de peste Dunăre, din comuna Luncaviţa, acolo unde se află în plină desfăşurare un proiect realizat în parteneriat cu Muzeul de Ştiinţe ale Naturii Galaţi. Edilii locali nu şi-au propus să aducă în comuna lor turişti cu sutele, deşi locurile de acolo sunt de o frumuseţe rară.

Însă trebuie spus că aici există un observator astronomic deschis tuturor celor dornici să admire în cele mai bune condiţii, iar aici pot veni oricând cei interesaţi. Proiectul există de trei ani, când Planetariul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi şi Astroclubul “Călin Popovici” Galaţi a organizat la Luncaviţa “star party-uri” (seri de astronomie) şi tabere de astronomie.

Locul a fost ales pentru că aici cerul nu este afectat de poluarea luminoasă a marilor oraşe. Potrivit primarului comunei Luncaviţa, Ştefan Ilie, cei interesaţi ar putea face o vizită pe Dealul Pietrişului chiar astăzi, 21 august, între orele 18:30 şi 21:00.

Citit 1625 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.