Teatrul de Păpuşi joacă şi pe perioada verii

Teatrul de Păpuşi joacă şi pe perioada verii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Teatrul de Păpuşi "Gulliver" a ajuns la final de stagiune. După un an încărcat cu numeroase reprezentaţii, participări la festivaluri naţionale şi internaţionale, premiera spectacolului "Frumoasa şi bestia" şi, mai ales, ediţia aniversară a Festivalului Internaţional de Animaţie, actorii păpuşari au tras cortina peste lumea poveştilor.

Cu toate acestea, cei care vor dori să se bucure de piese de teatru pentru copii şi în perioada vacanţei vor avea ocazia să o facă, pentru că actorii Teatrului "Gulliver" vor juca şi pe timpul verii.

Programul estival al teatrului cuprinde spectacole susţinute în cadrul evenimentelor locale şi al festivalurilor la care este invitat să participe. Astfel, în luna iulie, micuţii pot viziona un spectacol îndrăgit. Sâmbătă, 22 iulie, de la ora 11,00, în Parcul Rizer, se va juca piesa "Cei trei purceluşi", în regia lui Daniel Stanciu. Prichindeii se vor întâlni cu îndrăgiţii actori Adina Ariton, Gina Geru, Ramona Păuc, Eliza Cristu şi Aurelian Iorga.

Într-o montare în care jocul marionetelor alternează cu cel al actorilor, după un scenariu inspirat din povestea lui Serghei Mihailov, protagoniştii trec prin multe peripeţii, ajungând în cele din urmă să învingă răul, reprezentat în poveste de un lup siberian, dovedind că nu mărimea, ci mintea ascuţită şi cuminţenia contează.

În luna august, prichindeii gălăţeni sunt aşteptaţi sâmbătă, 26 august, de la ora 11,00, tot în Parcul  Rizer, la spectacolul "Vasilache şi Mărioara". Vasilache şi Mărioara erau, odinioară, animaţi de trupele ce rătăceau prin ţară cu căruţa, fie în timpul vacanţelor de vară, fie pe la târguri şi bâlciuri. Vasilache este un personaj savuros, deoarece o face pe neştiutorul, ca să prostească pe oricine şi trezeşte simpatia publicului prin inteligenţa şi priceperea lui.

Şi la începutul toamnei, în luna septembrie, copiii pot veni la un alt spectacol în aer liber. Astfel, pe 2 septembrie, de la ora 11,00, actorii vor juca, tot în Parcul Rizer, "Cei trei purceluşi".

Intrarea este liberă.

Citit 1276 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Iulie 2017 08:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.