Eveniment cultural la Tg. Bujor

Eveniment cultural la Tg. Bujor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Recent, Casa de Cultură din Tg. Bujor a găzduit un grupaj cultural de mare reverberație spirituală: evocarea poetului şi publicistului huşean Ioan Alexandru Angheluş (1937-1986), lansarea celui de-al 25-lea volum de versuri al poetului gălățean Coriolan Păunescu, "Planetă liberă şi sumbră", apărut la Editura InfoRapArt Galaţi, a volumului II/2017 "Studii şi articole. Istorie. Educație. Cultură", apărut sub egida Asociaţiei Profesionale "Şcoala Gălăţeană" şi, nu în cele din urmă, a revistei "Armonii de toamnă" a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Galaţi.

După salutul adresat participanţilor de primarul localităţii, Laurenţiu Gâdei, un iubitor de cultură, Adrian Zăinescu, metodist la instituţia gazdă, artizanul manifestării, şi-a intrat în rolul de moderator.

Personalitatea celui care a fost educatorul, poetul şi publicistul Ioan Alexandru Angheluş a fost evocată emoţional chiar de fiica acestuia, Corina-Diana Alexa-Angheluş.

A urmat un medallion Coriolan Păunescu, fiu al locurilor bujorene, poet, prozator şi jurnalist, redactor şi publicist la mai multe publicaţii din judeţele Galaţi, Vaslui şi Tulcea, autor a 20 de volume de poezie şi a cinci volume de proză. Prezentarea noului volum a fost însoţită de autor cu un recital de poezii din creaţiile sale. Coriolan Păunescu a fost găzduit în reviste prestigioase din ţară, s-a bucurat de referinţe măgulitoare din partea multor confraţi, este cuprins în mai multe dicţionare, este membru al USR şi al UZP.

Manifestarea a continuat cu prezentarea volumului "Studii şi articole" privind istoria şi cultura judeţului nostru, conţinând studii realizate de cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar gălăţean, cercetători şi oameni de cultură.

Manifestarea culturală de la Tg. Bujor s-a încheiat cu prezentarea revistei Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Galați, o revistă care vine să mai însenineze viaţa celor de vârsta a treia, prin informaţii, sugestii şi oportunităţi.

Citit 1999 ori Ultima modificare Joi, 13 Iulie 2017 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.