De 20 de ani, la dispoziţia cititorilor

De 20 de ani, la dispoziţia cititorilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De 20 de ani, dna Cornelia Munteanu e bibliotecara comunei Vânători. Generoasă şi cu dragoste de carte şi lectură, bibliotecara şi-a pus propria colecţie a ziarului „Viaţa liberă” la dispoziţia cititorilor. Un corp întreg al bibliotecii este amenajat pentru cărţile oferite de cotidianul nostru, iar două rafturi întregi adăpostesc colecţia din ultimii doi ani a ziarului.

Recent, bibliotecara a ajutat şi învăţat o fetiţă să-şi completeze taloanele din ziar şi a şi câştigat la concursul nostru 100 de lei. „I-am propus să mai depună odată taloanele, dar a refuzat, a spus că vrea să lase şi altora norocul”, ne-a povestit inimoasa bibliotecară.

Regretul dnei Munteanu este că în ultima vreme nu-i mai trec pragul decât elevii, puşi să citească de profesori. În rest, cele 10.000 de cărţi se cam plictisesc aşteptându-i pe cei 300 de cititori înregistraţi în scripte. Este însă bucuroasă că în fiecare an primeşte câteva zeci de milioane de lei vechi de la Primărie pentru noi achiziţii de carte.

Dna Munteanu ne-a spus că din toamnă biblioteca va avea şi calculatoare: „Am câştigat un proiect prin care primim patru calculatoare. Primăria şi-a luat angajamentul că vă va plăti abonamentul la internet şi tot ce mai trebuie pentru buna funcţionare a computerelor, inclusiv o imprimantă”.

Citit 554 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.