Armenii, despre propriile valori

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri seara, la Biblioteca „V.A. Urechia” din Galaţi au continuat manifestările organizate de instituţie cu membrii comunităţii armene, începute cu o zi mai înainte. La întâlnirea unde s-au aflat reprezentanţii mai multor comunităţi din oraş a participat deputatul armean Varujan Pambuccian, liderul Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale. Acesta a promis ajutorul la priveşte traducerea în română a unor cărţi scrise în caractere armeneşti, deţinute de biblioteca filialei locale a Uniunii Armenilor din România.

La Galaţi s-a aflat şi redactorul-şef al Editurii Ararat, Mihai Cazazian, editură specializată în tipărirea volumelor de popularizare a istoriei armene, dar şi a traducerilor din literatura clasică şi contemporană. În prezentarea activităţii editoriale, acesta a spus că va dona Bibliotecii „V.A. Urechia” câte un volum din fiecare apariţie editorială de la „Ararat”.

Tot Mihai Cazazian a făcut cea mai succintă descriere a poporului armean: „Biserică – şcoală – tipărituri. Acolo unde ne întemeiem o comunitate, primul lucru pe care îl facem este să ridicăm o biserică ortodoxă, apoi să construim o şcoală şi nu în ultimul rând să ne perpetuăm cultura şi valorile prin scris”.

Vineri a fost proiectat şi un film documentar, „Strunga”, nominalizat la două festivaluri ale genului, despre soarta câtorva zeci de copii armeni ajunşi în România după ce părinţii lor au murit în masacrul din Turcia, în 1915.

Citit 472 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.