Visul părintelui Teoharie prinde viaţă

Visul părintelui Teoharie prinde viaţă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Miercuri, creştinii din Parohia „Sfânta Ana” din cartierul „Dunărea” au parcurs frumoasa sărbătoare de hram din ziua prăznuirii Sfinţilor şi Drepţilor Ioachim şi Ana, părinţii după trup ai Maicii Domnului. Atât la vecernie, cât şi în ziua Sfintei Liturghii, creştinii L-au slăvit pe Dumnezeu, cinstindu-i pe Sfinţii şi Drepţii Ioachim  şi Ana. Au intermediat rugăciunea până la cer mai mulţi preoţi, fiindcă aşa-i la sărbătoare, prietenii şi fraţii se regăsesc în Hristos.

În 2008, Arhiereul locului a declarat ziua de 9 septembrie Ziua Bunicilor, o sărbătoare cu caracter local, pe care slujitorii de la acest Sfânt Altar au încercat să o readucă în atenţia creştinilor, pentru ca  încet, încet, să intre în tradiţia parohiei.

Şi, spre bucuria părintelui paroh Ion Jalbă,  a preoţilor coslujitori Gheorghiţă Stavăr şi a părintelui Ionel Rusu, la acest hram s-au adunat mai mulţi bunici şi nepoţi îmbrăcaţi în costume populare (stilizate) care s-au alăturat Corului bisericii şi au dat răspunsurile la Sfânta Liturghie.   

La această sărbătoare, Dumnezeu a rânduit ca să fie fixată catapeteasma, realizată la Bacău din lemn de stejar, plus întreg mobilierul, plus alte pregătiri...

Cert este că în salba de biserici ridicate în municipiul nostru după 1990, Biserica „Sfânta Ana” se distinge prin frumosul stil brâncovenesc, prin icoanele catapetesmei  care emană  o lumină specială, prin interiorul cu balcoane laterale. Această parohie se distinge mai ales prin faptele alese ale creştinilor din acest cartier care, deşi, zi de lucru, s-au adunat în număr mare la rugăciune. Încet, încet, tânăra Biserică „Sfânta Ana” - pe care a dorit-o până la plecarea din această lume vrednicul părinte Teoharie - prinde viaţă.

„Încă din 1985, părintele Teoharie a pornit la drum să ridice în acest cartier o biserică, ne-a spus doamna Laura C. din Galaţi. Eu stau acum în altă parte a oraşului, dar nu uit ziua aceasta - care devine din ce în ce mai frumoasă prin eforturile preoţilor care slujesc acum”.

După un sfert de veac de rugăciune, după aproape două decenii de jertfă şi lucru la zidirea noului locaş, cu ceva retuşuri, Biserica „Sfânta Ana” aşteaptă ziua când va putea fi sfinţită. Pentru ca să se poată trece la următoarea etapă -  pictura.

Dincolo de eforturile cu zidirea sfântului locaş şi aici lucrarea bisericească se împleteşte cu filantropia. După tradiţie, prin efortul unor creştini (familiile V. Andrei şi C. Miron), Comitetul parohial de la „Sfânta Ana”  a oferit o mie de pachete creştinilor veniţi la rugăciune. Susţinerea a venit şi de la Supermarketul „Metro”.

Astfel a fost posibilă şi ajutorarea constantă a celor 30 de familii care sunt în atenţia „Sfintei Ana”, a slujitorilor şi creştinilor de aici.

Citit 1545 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.