Pagubele create de coronavirusul din China

Pagubele create de coronavirusul din China
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Zece oraşe din China au fost puse în carantină de autorităţi, ca măsură de a precauţie pentru opri răspândirea noului coronavirus depistat iniţial la Wuhan, provincia Hubei, care până în acest moment a ucis 25 de persoane, peste 830 de oameni fiind infectaţi, potrivit "The Telegraph".

Multe din locurile publice au fost închise, cu excepţia spitalelor, supermarketurilor, pieţelor agricole, benzinăriilor şi farmaciilor. Trenurile şi autobuzele nu mai circula de joi în Huanggang, localitate aflată la 70 de kilometri de Wuhan, primul oraş pus sub carantină. Locuitorilor li s-a cerut să nu plece din oraş nici prin alte mijloace. Potrivit Reuters, în Huanggang au fost raportate 12 cazuri de infecţie cu virusul. De asemenea, parcul de distracţii Disneyland de la Shanghai a fost închis pe termen nedeterminat. Festivităţi speciale erau pregătite pentru Noul An Lunar al Şobolanului în zona Locuinţei lui Mickey Mouse. OMS a anunţat că virusul din China nu este o urgenţă de nivel global. Didier Houssin, preşedintele comitetului de urgenţă al OMS, a declarat că s-au înregistrat foarte puţine cazuri în afara Chinei şi nu există dovezi că virusul s-a transmis de la o persoană la alta în afara acestei ţări.

Chinezii construiesc un spital special în doar şase zile

Wuhan, oraşul din care a pornit coronavirusul care s-a răspândit rapid, vrea să contruiască în timp record un spital în care să fie trataţi exclusiv pacienţii care au acest virus. Potrivit presei chineze, autorităţile din Wuhan au decis să construiască ”de la zero” un spital special pentru pacienţii care au noul tip de virus. Construcţia ar trebui să fie gata în şase zile. Proiectul ar trebui să fie finalizat rapid, iar excavatoarele şi buldozerele au fost deja aduse în locul în care va fi ridicată clădirea. Spitalul urmează să aibă două etaje şi va fi construit după modelul unui centru medical din Beijing, construit în 2003 în perioada epidemiei SARS. Noua facilitate medicală va avea 1.000 de paturi.

Citit 1986 ori Ultima modificare Vineri, 24 Ianuarie 2020 17:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.