Concedieri masive anunţate în industria auto

Concedieri masive anunţate în industria auto
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Producătorul auto francez Renault a anunţat vineri că va demara negocieri cu sindicatele pentru reorganizarea şi încetarea activităţii la unele fabrici de asamblare din Franţa, şi va concedia 15.000 de angajaţi pe plan global (din care 4.600 în Franţa), în urma declinului vânzărilor, transmite Reuters.

Confruntat cu scăderea cererii, pe fondul pandemiei de coronavirus (COVID-19), Renault vrea să-şi reducă costurile cu două miliarde de euro, şi va reduce producţia, concentrându-se pe modelele mai profitabile. Măsurile de restructurare - care includ concedieri, transferuri şi planuri de pensionare, care vor afectate sub 10 la sută din forţa sa de muncă la nivel global - vor costa 1,2 miliarde de euro.

Decizia vine la doar o zi după ce şi Nissan Motor a decis să închidă fabrica sa din Barcelona, ceea ce va duce la pierderea a aproximativ 2.800 de locuri de muncă, fapt ce a stârnit ample proteste ale angajaţilor. Decizia face parte din noul plan de restructurare pe plan global al producătorului auto nipon. Nissan a luat această decizie în pofida propunerilor autorităţilor locale de a păstra uzina în funcţiune. Închiderea va costa Nissan un miliard de euro (1,10 miliarde de dolari).

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3 la sută din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15 la sută din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

Citit 1051 ori Ultima modificare Vineri, 29 Mai 2020 18:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.