Cireşii sălbatici din Japonia au înflorit mai devreme, pentru prima dată în ultimii 1.200 de ani. Cercetătorii avertizează

Cireşii sălbatici din Japonia au înflorit mai devreme, pentru prima dată în ultimii 1.200 de ani. Cercetătorii avertizează
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sakura, cireşii sălbatici din Japonia, au înflorit deja de la finalul lunii martie. Este pentru prima dată în ultimii 1200 de ani când aceştia înfloresc atât de rapid. Oamenii de ştiinţă avertizează că acesta este un simptom al accelerării încălzirii globale, care ameninţă ecosisteme din toată lumea.

Yasuyuki Aono, cercetător la Universitatea din Osaka, a adunat date din Kyoto încă din anul 812 şi spune că data de 26 martie 2021, cea la care au înflorit copacii sakura, este cea mai timpurie în ultimii 1200 de ani.

În Tokyo, sakura au înflorit pe 22 martie, a doua cea mai timpurie dată din istorie.

"Pe măsură ce cresc temperaturile globale, ultimul îngheţ are loc mai devreme, ceea ce înseamnă că înfloritul copacilor are loc mai devreme", a spus şi dr. Lewis Ziska, de la departamentul de Ştiinţe ale Mediului de la Universitatea Columbia.

"Înfloritul copacilor sakura depinde foarte mult de temperatură, aceşti copaci sunt extrem de termosensibili. Din 1820, spre exemplu, până azi, temperatura medie a crescut cu 3,5 grade Celsius în Japonia", a mai spus Aono, conform CNN.

Pericol pentru ecosisteme. Citește mai multe pe dcnews.ro

Citit 1480 ori Ultima modificare Joi, 08 Aprilie 2021 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.