Norvegia renunţă definitiv la vaccinul AstraZeneca

Norvegia renunţă definitiv la vaccinul AstraZeneca
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Norvegia va renunţa definitiv la vaccinul AstraZeneca şi va menţine suspendarea pentru serul Johnson&Johnson, pe care îl va folosi doar pentru cei care se oferă voluntar, a anunţat guvernul norvegian, relatează Le Figaro. Premierul Erna Solberg a justificat aceste măsuri prin riscurile rare, dar grave de complicaţii după administrarea acestor vaccinuri, care utilizează aceeaşi tehnologie bazată pe adenovirus, la care şi Danemarca a renunţat complet.

Norvegia suspendase pe 11 martie utilizarea vaccinului AstraZeneca după apariţia cazurilor de tromboză atipică şi nu a început vaccinarea cu serul Johnson&Johnson. Chiar dacă menţine decizia de suspendare, Oslo refuză să renunţe la acest vaccin. "Vrem să punem în aplicare stocuri de urgenţă, pe care să le putem folosi dacă infecţiile cresc sau dacă există eşecuri în livrările de la alţi producători de vaccinuri", a spus premierul Solberg.

Din 135.000 de administrări făcute în Norvegia până la jumătatea lunii martie cu vaccinul AstraZeneca, au fost raportate opt cazuri de tromboză severă, dintre care patru letale, de obicei la persoane relativ tinere şi sănătoase.

Citit 461 ori Ultima modificare Joi, 13 Mai 2021 22:19

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.