Proces pentru infracțiuni financiare, la Vatican

Proces pentru infracțiuni financiare, la Vatican
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un judecător de la Vatican a dispus ca zece persoane, inclusiv un cardinal italian, să fie judecate pentru presupuse infracțiuni financiare, inclusiv delapidare, spălare de bani, fraudă, extorcare și abuz de serviciu, anunță Reuters. Printre acuzați se numără cardinalul Angelo Becciu, precum și foștii șefi ai unității de informații financiare a Vaticanului și doi brokeri italieni implicați în cumpărarea de către Vatican a unei clădiri într-o zonă de lux din Londra.

Becciu, pe care Papa Francisc l-a demis anul trecut și care și-a clamat mereu inocența în timpul unei investigații de doi ani, a devenit cel mai înalt oficial al Vaticanului pus sub acuzare pentru presupuse infracțiuni financiare. Conform legii bisericești, papa a aprobat personal decizia judecătorului de a-l investiga și acuza pe Becciu. Acuzațiile includ delapidare și abuz în serviciu.

Brokerii italieni Gianluigi Torzi și Raffaele Mincione au fost inculpați pentru delapidare, fraudă și spălare de bani. Torzi, pentru care magistrații italieni au emis un mandat de arestare în aprilie, a fost de asemenea acuzat de extorcare. Ambii au negat acuzațiile.

Patru companii asociate cu inculpați individuali, două din Elveția, una din Statele Unite și una din Slovenia, au fost de asemenea puse sub acuzare.

Procesul urmează să înceapă pe 27 iulie, la Vatican.

Citit 497 ori Ultima modificare Duminică, 04 Iulie 2021 19:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.