Vladimir Putin: Marina rusă poate efectua „lovituri imprevizibile” dacă este necesar

Vladimir Putin: Marina rusă poate efectua „lovituri imprevizibile” dacă este necesar
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Marina rusă poate detecta orice inamic și poate lansa o „lovitură imprevizibilă”, dacă este necesar, a declarat duminică președintele Vladimir Putin, la câteva săptămâni după ce o navă de război britanică a iritat Moscova trecând pe lângă peninsula Crimeea, conform Reuters. „Suntem capabili să detectăm orice inamic sub apă, deasupra apei, în aer și, dacă este necesar, să lansăm o lovitură imprevizibilă împotriva acestuia”, a spus Putin vorbind la o paradă de ziua marinei, la Sankt Petersburg.

Declarația lui Putin vine după un incident petrecut în Marea Neagră, în iunie, când Rusia a anunțat că a tras focuri de avertizare pentru a alunga din apele Crimeei o navă de război britanică. Marea Britanie a respins relatarea Rusiei despre incident, apreciind că focurile de armă ar fi fost un „exercițiu de artilerie” rus anunțat în prealabil și că nu au fost aruncate bombe. 

Rusia a anexat Crimeea de Ucraina în 2014, dar Marea Britanie și majoritatea lumii recunosc peninsula ca parte a Ucrainei, nu a Rusiei.

Putin a declarat luna trecută că Rusia ar fi putut scufunda nava de război britanică HMS Defender, fără să înceapă al treilea război mondial, și a declarat că Statele Unite au jucat un rol în „provocare”.

Citit 530 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iulie 2021 23:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.