Socialiștii bulgari încearcă să formeze un nou guvern

Socialiștii bulgari încearcă să formeze un nou guvern
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele bulgar Rumen Radev a încredinţat, vineri, Partidului Socialist mandatul de a forma un nou guvern, în pofida şanselor mici de reuşită, într-o încercare de a se evita un al treilea rând de alegeri legislative în acest an, transmite Reuters. Partidul Socialist Bulgar, a treia formaţiune în parlamentul fragmentat rezultat după alegerile de la 11 iulie, va încerca să construiască o majoritate şi să guverneze, după tentativele eşuate ale formaţiunii învingătoare, "Există un astfel de popor" (ITN, antisistem), şi partidului GERB (centru-dreapta) de a forma un nou executiv.

Lidera socialiştilor, Kornelia Ninova, a declarat că va încerca să discute cu ITN şi cu două mici formaţiuni anticorupţie, care vor să ţină GERB, partidul care a dominat politica în Bulgaria în ultimul deceniu, departe de putere.

Socialişti au la dispoziţie şapte zile pentru a desemna un prim-ministru.

Un eşec de a forma o majoritate guvernamentală îl va obliga pe preşedintele Radev să dizolve parlamentul, să numească un nou guvern interimar şi să convoace alegeri parlamentare în termen de două luni.

Bulgaria are programate în acest an şi alegeri prezidenţiale, în luna noiembrie.

Citit 427 ori Ultima modificare Vineri, 27 August 2021 16:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.