Ministru afgan cu studii în IT, curier în Germania

Ministru afgan cu studii în IT, curier în Germania
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sayed Sadaat a fost ministru al Comunicaţiilor în guvernul afgan, înainte de a se muta în Germania, în septembrie anul trecut, în speranţa unui viitor mai bun. Acum este curier în oraşul Leipzig. Însă liniştea de acasă este mai importantă pentru acesta. "Nu am nimic de care să mă simt vinovat", a spus bărbatul, în vârstă de 49 de ani: "Sper că şi alţi politicieni să urmeze aceeaşi cale, lucrând cu publicul, nu doar ascunzându-se".

Sadaat s-a străduit să găsească un loc de muncă în Germania care să se potrivească cu experienţa sa. Cu studii în IT şi telecomunicaţii, Sadaat spera să găsească de lucru într-un domeniu conex. Dar pentru că nu cunoştea limba germană, şansele sale au fost foarte mici. "Limba este cel mai important aspect", a spus Sadaat, care deţine şi cetăţenia britanică. În fiecare zi, face patru ore de germană la o şcoală de limbi străine. Înainte de a intra în tura de şase ore. "Primele zile au fost interesante, dar dificile", a spus el, descriind provocarea de a învăţa să circule cu bicicleta în traficul oraşului. "Cu cât ieşi mai mult şi cu cât vezi mai mulţi oameni, cu atât înveţi mai mult", a spus el.

Odată cu retragerea trupelor americane, numărul afganilor care au solicitat azil în Germania a crescut cu peste 130%, arată datele de la Oficiul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi, potrivit Reuters.

Citit 1520 ori Ultima modificare Vineri, 27 August 2021 16:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.