Prima nuntă regală din Rusia, după mai bine de un secol

Prima nuntă regală din Rusia, după mai bine de un secol
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un descendent al dinastiei Romanov s-a căsătorit recent, în cadrul unei ceremonii fastuoase, aceasta fiind prima nuntă regală organizată în Rusia după ce revoluția bolșevică a răsturnat monarhia, în urmă cu mai bine de 100 de ani. Marele Duce George Mihailovici Romanov s-a căsătorit cu logodnica sa, italianca Rebecca Virginia Bettarini, la Catedrala Sf. Isaac din Sankt Petersburg, în fața a zeci de oaspeți regali. Printre cei 1.500 de invitați s-au numărat aproximativ 50 de membri ai familiilor regale din Belgia, Bulgaria, Spania și Italia, potrivit ”The Moscow Time”, potrivit Historia.ro.

În vârstă de 39 de ani, Rebecca Virginia Bettarini a purtat o rochie albă din satin creată de designerul Reem Acra, care a îmbrăcat celebrități precum Beyoncé, Madonna, Angelina Jolie și Melania Trump, și o tiară a lui Chaumet, bijutierul oficial al împărătesei Joséphine, prima soție a lui Napoleon I și prima împărăteasă a francezilor.

George Mihailovici Romanov (40 de ani) este un descendent al lui Alexandru al II-lea, fost țar al Rusiei între 1855 și 1881. El s-a născut la Madrid, mama lui fiind Marea Ducesă Maria Romanova, iar tatăl fiind prințul prusac Franz Wilhelm de Hohenzollern. George Mihailovici Romanov și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Spania și Franța și a vizitat Rusia pentru prima dată în 1992, împreună cu bunicul său, Marele Duce Vladimir Kirillovici.

Mama lui George Mihailovici Romanov este nepoata marelui duce Kirill Vladimirovich, văr primar al ultimului țar al Rusiei, Nicolae al II-lea, care a fost executat de bolșevici împreună cu familia sa, în iulie 1918, în orașul Ekaterinburg.

Citit 1004 ori Ultima modificare Duminică, 10 Octombrie 2021 02:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.