Grevă generală în Italia

Grevă generală în Italia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sectorul transporturilor din Italia era puternic afectat, joi, de greva generală declanşată de Confederaţia Generală Italiană a Muncii (CGIL) şi de Uniunea Italiană a Muncii (UIL), în semn de protest faţă de politicile Guvernului Mario Draghi, informează site-ul TGcom.it. Greva generală afectează transporturile publice - urban, feroviar, aerian, maritim, precum şi alte servicii de stat şi private, inclusiv administraţia publică şi sectorul industrial. Nu participă la grevă sectorul medical, învăţământul, care s-a aflat în grevă pe 10 decembrie, poşta şi serviciile de salubritate. Sloganul grevei este "Împreună pentru dreptate" şi erau programate mitinguri de protest la Roma, Milano, Bari, Cagliari şi Palermo.

Transporturile publice urbane - autobuzele, tramvaiele şi trenurile de metrou - şi-au suspendat circulaţia în toate marile oraşe din Italia, cu excepţia oraşelor Veneţia şi Bari. Urmau să fie respectate intervale orare de garantare a serviciilor. De asemenea, erau afectate transporturile feroviar, aerian şi maritim, care însă vor respecta intervale orare de garantare a serviciilor.

Sindicatele sunt nemulţumite de proiectul de buget prezentat de guvern. "Chiar dacă apreciem eforturile şi angajamentele premierului Draghi şi ale cabinetului său, proiectul de buget este considerat nesatisfăcător, din punct de vedere fiscal, al pensiilor, educaţiei, politicilor industriale, contracarării efectelor relocării, al contracarării situaţiei dificile de pe piaţa muncii, în special pentru tineri şi femei, din cauza neasigurării unui trai decent, mai ales în contextul resurselor disponibile în prezent, care ar fi permis o distribuire mai eficientă a avuţiei, pentru reducerea inegalităţilor şi pentru a genera o dezvoltare echilibrată", anunţă sindicatele CGIL şi UIL, conform unui comunicat citat de site-ul RomaToday.it.

Citit 399 ori Ultima modificare Joi, 16 Decembrie 2021 19:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.