Bulgaria nu vrea noi trupe NATO

Bulgaria nu vrea noi trupe NATO
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Noul ministru bulgar al Apărării, Stefan Ianev, se opune desfășurării de trupe NATO suplimentare în Bulgaria, una dintre opțiunile discutate de alianță în contextul escaladării tensiunilor de către Rusia la granița sa cu Ucraina, relatează Euractiv. Ianev spune că o asemenea mutare ar duce doar la intensificarea tensiunilor.

"Actuala majorare a capacităților și activităților Rusiei pe flancul de est al NATO reprezintă circumstanțe de care nu doar că trebuie să se țină cont, dar ele trebuie, de asemenea, monitorizate cu atenție specială. Aceste procese necesită o abordare unificată din partea

NATO, dar fără a duce la o escaladare inutilă a tensiunilor", a scris acesta pe Facebook. "În acest stadiu, nu există motive pentru a considera procesele monitorizate drept o amenințare directă la adresa Alianței și a zonei de securitate relevante", a adăugat Ianev.

Ministrul a mai precizat că nu crede "că există circumstanțele necesare care să poată justifica o decizie legată de desfășurarea de trupe suplimentare pe teritoriul nostru". "O asemenea decizie nu ar fi în concordanță cu interesul național al Bulgariei", a subliniat el.

Citit 477 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Decembrie 2021 21:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.