Kremlinul susține că retragerea trupelor necesită timp

Kremlinul susține că retragerea trupelor necesită timp
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Kremlinul respinge ceea ce numește a fi „acuzații nefondate” din partea SUA și NATO că Rusia nu-și retrage forțele de lângă granița cu Ucraina și spune că este nevoie de timp pentru retragerea trupelor. În urmă cu două zile, Moscova a anunțat o retragere parțială a trupelor, atenuând temerile occidentale cu privire la o invazie viitoare a Ucrainei, dar Statele Unite și NATO au transmis miercuri că prezența militară rusă în zonă crește, nu se reduce.

În legătură cu această situație, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat într-un briefing de presă că Ministerul rus al Apărării are un calendar clar pentru întoarcerea unităților la bazele lor permanente, scrie Reuters. „Este clar că gruparea pentru exercițiile (militare) s-a derulat pe parcursul mai multor săptămâni. Este imposibil să o retragi într-o singură zi, este nevoie de timp”, a spus Peskov. „Ca întotdeauna, acuzațiile sunt nefondate", a adăugat el.

Rusia a negat în repetate rânduri că ar avea un plan privind invazia în Ucraina, în ciuda adunării - conform estimărilor SUA - a aproximativ 150.000 de militari în apropierea graniței. Rusia organizează, de asemenea, exerciții militare uriașe în Belarus, care urmează să se desfășoare până duminică.

Dmitri Peskov a afirmat că Moscova este serios îngrijorată de o izbucnire a violenței în regiunea Donbas din estul Ucrainei. Situația de la granițele Rusiei poate exploda în orice moment, a declarat Peskov, conform agenției de presă Tass.

Citit 340 ori Ultima modificare Joi, 17 Februarie 2022 17:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.