Franța rămâne fără "foie gras"

Franța rămâne fără "foie gras"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

"Bijuteria culinară" a Franţei este pe cale de dispariţie, în urma epidemiei de gripă aviară care a cuprins Europa de câteva luni, comentează Mediafax.

"A trecut o lună de când am început să avem mai puţin foie gras, iar săptămâna aceasta nu mai avem niciunul", spune Pascal Lombard, bucătarul-şef şi proprietar al "Le 1862", local cu o stea Michelin. Pe măsură ce livrările regulate de luxosul pateu de ficat de gâscă s-au epuizat, Lombard a programat întâlniri de urgenţă cu producătorii locali, potrivit CNN.

Franța a fost nevoită să ucidă 16 milioane de păsări de curte de când a început epidemia, în noiembrie 2021, pentru a încerca să controleze boala, a confirmat Ministerul francez al Agriculturii. "Acest număr este fără precedent pentru Franţa, care nu a fost niciodată expusă unei crize de o asemenea amploare", a declarat Marie-Pierre Pé, directorul comitetului interprofesional al producătorilor de foie gras din Franţa.

Se aşteaptă ca producţia de foie gras din Franţa să scadă cu până la 50% în acest an, deoarece epidemia afectează 80% dintre producătorii de foie gras din ţară.

Gripa aviară a fost detectată în întreaga Uniune Europeană începând din octombrie 2021, inclusiv în statele membre ale Federaţiei Europene a Ficatului de Gâscă, Spania, Belgia, Bulgaria şi Ungaria, potrivit ultimului raport al Comisiei Europene privind epidemia. Două potențiale vaccinuri sunt în curs de testare clinică, dar ar putea fi disponibile cel mai devreme în 2023.

Citit 906 ori Ultima modificare Luni, 09 Mai 2022 17:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.