Schimbare în strategia anti-COVID a Coreei de Nord, după două milioane de cazuri de "febră"

Schimbare în strategia anti-COVID a Coreei de Nord, după două milioane de cazuri de "febră"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Panica provocată de COVID-19 în Coreea de Nord a dus și la o schimbare de strategie a regimului de la Phenian în ceea ce privește comunicarea cu publicul, scrie digi24.ro. În locul vocilor teatrale și agresive care apar de obicei la televiziunea publică nord-coreeană, a fost adus un oficial cu ton blând, care raportează numărul cazurilor noi de "febră" în fiecare zi la 9,30 și explică măsurile luate de regim pentru a opri primul focar confirmat de coronavirus din această țară extrem de izolată. Puțin cunoscut anterior, Ryu Yong Chol a devenit noua față publică a luptei anti-COVID din Coreea de Nord, relatează Reuters.

Timp de mai bine de doi ani, cât a avut granițele complet închise, Coreea de Nord nu a raportat nici măcar un caz de infectare cu coronavirus, o situație despre care scepticii au spus că reflectă doar secretomania obișnuită a regimului de la Phenian, nu o absență reală a cazurilor de Covid. De când și-a confirmat primul focar și a declarat stare de urgență, săptămâna trecută, însă, Coreea de Nord a trecut la o altă abordare. Regimul de la Phenian face acum publice informații cu privire la răspândirea virusului și oferă asistență cetățenilor săi despre cum să evite boala.

Ryu lucrează la noua agenție pentru prevenția epidemiei, creată cu puțin timp în urmă pentru a gestiona epidemia din Coreea de Nord. Precum agenția omoloagă din Sud, creată încă de la începutul pandemiei, cea din Nord dă acum informații zilnice, prin vocea lui Ryu, și ia întrebări din partea reporterilor, o situație nemaivăzută până acum.

Ryu Yong Chol apare complet diferit de personajele care apar în mod obișnuit la televiziunea de stat nord-coreeană - spre deosebire de aparițiile bombastice și teatrale, deseori agresive în a lăuda regimul crainicelor și militarilor, Ryu oferă informațiile într-un mod clar și concis și pe un ton calm. "Ne vom accentua eforturile de a controla și izola fiecare persoană infectată în parte, pentru a elimina cuprinzător orice spațiu din care boala infecțioasă se poate răspândi", a spus Ryu, vineri.

Puține lucruri se știu despre noul oficial care apare la televiziunea nord-coreeană, inclusiv cu privire la calificarea sa medicală.

Noua strategie a Coreei de Nord, de aparentă deschidere față de informațiile legate de COVID, reprezintă o încercare a lui Kim de a construi "un stat normal", prin recunoașterea greșelilor și îmbunătățirea transparenței, este de părere Yang Moo-jin, profesor la Universitatea de Studii Nord-Coreene de la Seul.

Totuși, este foarte probabil ca numărul deceselor să fie subraportat, tocmai pentru a evita repercusiunile politice. Coreea de Nord a raportat 2.241.610 de persoane bolnave de "febră" și 65 de decese.

Citit 536 ori Ultima modificare Vineri, 20 Mai 2022 17:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.